İsrail "İmaratu'l Aksa"yı kapattı

/ Kaynak: AA
İsrail "İmaratu'l Aksa"yı kapattı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in, ülkenin kuzeyindeki Nasıra kentinde Mescid-i Aksa mirasına sahip çıkmak için çalışmalar yürüten "İmaratu'l Aksa"yı kapatma kararı aldı.

İsrail'in, ülkenin kuzeyindeki Nasıra kentinde Mescid-i Aksa mirasına sahip çıkmak için çalışmalar yürüten "İmaratu'l Aksa" müessesesini, "ülke güvenliğini tehdit ettiği" iddiasıyla kapattığı bildirildi.

Mescid-i Aksa Kültür ve Miras Kurumu'ndan yapılan açıklamada, İsrail istihbarat birimi güçlerinin, Nasıra kentinde İmaratu'l Aksa kurumu merkezine baskın düzenleyerek personeli dışarı çıkardığı belirtildi.

Açıklamada, "Baskında belgeler, dokümanlar ve bilgisayarlara el konuldu, ardından kurum müdürüne İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon imzalı kurumun kapatılmasını içeren belge teslim edildi" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, söz konusu belgede İmaratu'l Aksa kurumunun İsrail güvenliğini tehdit ettiği ve Hamas'la bağlantısının olduğunun öne sürüldüğü kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...