Uzlaşı girişimi veya müzakere daveti yapılmadı

/ Kaynak: AA
Uzlaşı girişimi veya müzakere daveti yapılmadı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'daki darbe karşıtı ulusal ittifak, mevcut yönetim tarafından kendilerine herhangi bir uzlaşı girişimi veya müzakere daveti yapılmadığını belirtti.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak sözcüsü Halid Said, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakın gelecekte siyasi bir uzlaşı sağlanması için halihazırda iktidarda bulunan yönetim tarafından doğrudan veya dolaylı yollarla bir mesaj almadıklarını ve herhangi bir görüşme ve uzlaşı girişiminin de bulunmadığını söyledi.

Said, "Hiç kimse tarafından bize uzlaşı girişimi veya müzakere daveti yapılmadı. Rejimin barışçıl gösterilere karşı sert tutumu ve faaliyetlere getirdiği kısıtlamalara göre yakın zaman içinde böyle bir şeyi beklemiyoruz" dedi.

Darbe karşıtı bazı siyasilerin ve ulusal ittifak yöneticilerinin serbest bırakılması ve yakın zamanda bazı isimlerin salıverilmesiyle ilgili olarak Said, bunların sokaklardaki devrimcilerin dikkatini dağıtma, darbe karşıtı safı bölme veya mevcut durumun kabullenilmesi çabası olduğunu ileri sürdü.

"Serbest bırakılmak, asılsız suçlamalarla aylarca kaldıkları hapishanelerde zulüm görenlerin en tabii hakkı" diyen Said, rejimin gerçek siyasi bir uzlaşı teklifinde bulunması durumunda bunu geri çevirmeyeceklerini, daha önceki girişimlerin hepsinde de aynı uzlaşmacı tavrı sergilediklerini söyledi.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerini Savunma Heyeti'nden Avukat Muhammed ed-Demati de İhvan'dan bazı liderlerin serbest bırakılmasının, anlaşma ve girişimlerle alakasının bulunmadığını ifade etti.

İhvan liderleri ile destekçilerinin yargılandıkları davaların siyasi olduğunu, bazı yargı mensuplarının bu kişilerin hapis cezalarının devamı için sebep bulamadığını belirten Demati, "Serbest bırakılmaları, yargı gereğidir, devletle İhvan arasındaki müzakerelerle alakası yoktur" dedi.

"Şiddete teşvik" suçlamasıyla yargılanan Mursi destekçilerinden eski milletvekili Muhammed el-Umde, İhvan liderlerinden Hilmi el-Cezzar, İhvan hukuk komitesi üyesi Abdulmunim Abdulmaksud son iki hafta içinde serbest bırakılmıştı. Mısır basınında da "ılımlı" bazı darbe karşıtı yöneticilerin yakın zamanda serbest bırakılacağı yönünde haberler yer almıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...