350 ABD askeri daha Irak'a gidecek

350 ABD askeri daha Irak'a gidecek

DÜNYA Haberleri

IŞİD'İ havadan bombalayan ABD, Başkan Obama'nın emri ile 350 askerini daha bölgeye gönderiyor.

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğini korumak için 350 civarında ilave askerin Bağdat'a gönderilmesi için talimat verdi. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının, Steven Sotloff adlı ABD'li gazeteciyi de öldürmesinin ardından Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Başkan (Obama), Savunma Bakanlığına, Bağdat'taki diplomatik tesislerimiz ve personelinin korunması için tahmini 350 kişilik ilave Amerikan askeri personelinin görevlendirilmesi yönünde ABD Dışişleri Bakanlığına yetki verdi" ifadesi kullanıldı. ABD'nin Irak'taki diplomatik güvenliği artırmaktan sorumlu toplam askeri personel sayısı yeni gönderileceklerle birlikte 820'ye ulaşacak.
124. HAVA SALDIRISI
Bu arada ABD ordusu, Musul Barajı yakınlarındaki IŞİD hedeflerine yeni hava saldırısı düzenledi. Amerikan savaş uçaklarınca yapılan 124'üncü saldırıda IŞİD'e ait 16 zırhlı araç imha edildi. IŞİD militanlarına karşı Irak ordusu ile birlikte hareket eden Peşmerge güçlerine Batı'dan yardım gelmeye başladı. Almanya, Kürtlere yapacağı yardımının ilk bölümünü bugün gönderdi. Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti'nin Müritz kentinde bulunan Alman Silahlı Kuvvetleri depolarındaki askeri malzemeler Leipzig kentinden Kuzey Irak'a doğru yola çıktı. nbsp;
TÜRKMENLER DE SİLAH İSTİYOR
Öte yandan Kerkük Vakfı Sözcüsü Prof. Dr. Nakip, Türkmenlerin de Kürtler gibi silahlandırılmasını istedi. Prof. Nakip, "Fransa, Almanya, İngiltere hatta İran bile Kürtlere silah verip IŞİD militanlarına karşı mücadeleyi destekliyor. Türkiye'nin de Türkmenleri can ve namuslarını koruyabilmeleri için silahlandırması gerekiyor" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...