Yargıtay'ın adli yıl açılışındaki tavrı saygısızlık

Yargıtay'ın adli yıl açılışındaki tavrı saygısızlık

Politika Haberleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, tartışmalarla gündeme gelen Adli Yıl açılış törenlerinin gelecek yıldan itibaren zorunluluk olmaktan çıkacağını söyledi.

Bu törenlerin adeta yürütme ve yasamayı paylama platformuna dönüştürüldüğünü ifade eden Bozdağ, adli yıl açılışlarının yargının problemlerinin konuşulduğu yer olması gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adli yıl açılış törenine katılmamasını da değerlendiren Bozdağ, "Yargıtay Başkanlar Kurulu, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı yerine Barolar Birliğinin Başkanını tercih etmiştir. Bu büyük bir saygısızlıktır" dedi. Bakan Bozdağ, hakim ve savcıların özlük haklarıyla ilgili çalışmaların haftaya TBMM'ye sunulacağını söyledi ve ekledi: Özlük haklarıyla ilgili düzenleme hakim ve savcılarımızın tamamını kapsıyor. Maaşlarına zam yapıyoruz." Sicil affıyla ilgili adım atıldığını da dile getiren Bozdağ, "Yer değiştirme cezası hariç diğer cezalara af öngörülüyor" dedi. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...