Yavuz Sultan Selim'in 44 metresi kaldı

Yavuz Sultan Selim'in 44 metresi kaldı

YAŞAM Haberleri

Yapımına 2013 yılında başlanan 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesinde; köprü kulelerinin inşaatında sona yaklaşıldı.

Yavuz Sultan Selim ismi verilen 3 milyar dolar maliyetli 3. boğaz köprüsünün kule inşaatları hızla sürerken her geçen gün sona yaklaşılıyor. İnşası bittiğinde denizden yüksekliği 329 metreyi aşacak nbsp;olan kuleler şu anda 285 metreyi geldi. Kulelerde 24 saat aralıksız çalışılırken, yüksekliğin artmasıyla birlikte aşırı rüzgârın zaman zaman çalışmaları aksattığı öğrenildi. 285 metre yükseklikte rüzgâr hızının 55 kilometreyi aştığı durumlarda emniyet açısından kule vinçlerinin ve asansörlerin durdurulduğu belirtildi. Devasa köprü kuleleri ise artık kilometrelerce uzaktan görülebiliyor.
Havadan yapılan çekimlerde 6 bin 500 işçi ile 600 mühendisin görev yaptığı dev projenin şantiyesi ise adeta küçük bir kenti andırıyor. Haftanın 7 günü 24 saat aralıksız sürdürülen çalışmalarda yaklaşık bin dozer, greyder, kule vinç gibi büyük inşaat makinesi kullanıldığı belirtildi.
Proje kapsamında toplam 400 hektar alanda yol açmak için ağaç kesimi yapılacağı belirtildi. Yapılan anlaşmayla kesilen 400 hektarlık alandaki ağaçların yerine toplam 1400 hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapılacağı belirtildi. Şu ana Kemerburgaz ve Ağva bölgelerinde kapatılan taş ocağı alanları gibi rehabilitasyona tabii tutulan 550 hektarlık alanda ağaçlandırma çalışması yapıldığı, çalışmaların dikim yerlerinin tespitinin ardından devam edeceğini söyledi.

DÜNYANIN EN UZUN nbsp;ASMA KÖPRÜSÜ
İstanbul'un 3. Boğaz Köprüsü, 59 metrelik genişliği ile bittiğinde dünyanın en geniş köprüsü unvanını alacak. 8 şerit karayolu 2 şerit demiryolu olarak toplam 10 şeritli köprünün deniz üzerindeki uzunluğu 1408 metre olacak. Köprünün toplam uzunluğu ise 2 bin 164 metre. Köprü bu özelliği ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü unvanını alacak. 3. Köprü, ayak yüksekliği ile de dünyanın en büyüğü olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...