Fikri Işık: 'TÜBİTAK'la çok sayıda gizli proje yürütüyoruz'

Fikri Işık: 'TÜBİTAK'la çok sayıda gizli proje yürütüyoruz'

Ekonomi Haberleri

Bakan Işık, Türkiye'nin güvenlik tedbirleriyle ilgili çok önemli ve gizli projeler geliştirdiklerini, bu çalışmaları TÜBİTAK'la yürüttüklerini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, devlet güvenliği ile ilgili çok önemli ve gizli projeler üzerinde çalışma yapıldığını söyledi. Işık, Almanya ile ABD'nin Türkiye'yi dinlediği iddiaları ve teknolojik saldırılarla ilgili olarak, ''Devlet güvenliği bizim için vazgeçilmez. TÜBİTAK'la yaptığımız birçok gizli projemiz var. Bu siber saldırı olayı inanılmaz bir boyut değişimi yaşadı. Önceden bilgisayarınızda, programlar yoluyla girebilecek virüsleri temizlemek yetiyordu. İnternet geliştikçe, oradan gelebilecek saldırılara yönelik bir tedbir alma durumu var. Dolayısıyla siber güvenlik her geçen gün çok daha önem kazanıyor. Biz de gerek TÜBİTAK gerek bakanlık bünyesinde yeni gelişen teknolojilerle, özellikle teknolojinin gittiği yönü takip ederek siber güvenliğin nasıl sağlanacağı yönünde çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Devlet güvenliği bizim için vazgeçilmez. Devlet kurumlarımızın TÜBİTAK'la yaptığı birçok gizli proje var" diye konuştu.
YERLİ OTO 2020'DEN ÖNCE
Bakan Işık, yerli otomobil konusunda da TÜBİTAK'la yapılan çalışmalardan söz etti. Türkiye'ye yerli otomobil markası kazandırmak için özel sektörle yol haritasının belirlendiğini ifade eden Bakan Işık, "Yerli otomobil 2020'den önce yollarda olsun istiyoruz" dedi. NTV'de soruları cevaplayan Işık, yerli otomobilin içten yanmalı motor teknolojisiyle değil, hibrit ya da elektrikli otomobil kategorisinde olacağını söyledi. Kendisine bağlı TÜBİTAK'ın AR-GE boyutunda lokomotif olacağını belirten Işık, üretim için yerli firmaların çok istekli olduğunun altını çizdi. Özel sektörle Türkiye'ye yerli otomobil markası kazandırmak için yol haritasının belirlendiğini kaydeden Işık, "Elektrikli otomobilde batarya, yazılım ve donanım olmak üzere üç ana teknoloji bulunuyor. Yükü bir tek insanın omuzuna değil de belki birkaç insanın omuzuna vermek olabilir. Bataryayı bir babayiğit üstlenebilir, elektrikli motorlarını başka babayiğit, yazılımını başka bir babayiğit üstlenebilir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...