Dışişleri'nden Yunanistan'a cevap

/ Kaynak: AA
Dışişleri'nden Yunanistan'a cevap

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'nın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyaretinin yasa dışı" olduğu yönündeki açıklamalarına, Dışişleri'nden cevap geldi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç yaptığı yazılı açıklamada, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsünün açıklamalarına ilişkin "Siyasi mülahazalardan kaynaklandığını düşünmek istediğimiz ifadeleri, son dönemde Yunanistan ile tesis etmiş olduğumuz ve devamını arzuladığımız işbirliği anlayışını yansıtmamaktadır" dedi.


Bilgiç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması yönünde Türk tarafının kararlılığını ve Yunanistan'dan işbirliği beklentisini bir kere daha ifade ettiğini vurguladı.


Dışişleri sözcüsü, "Türkiye 50. yılını geride bırakan Kıbrıs meselesinin daha fazla gecikmeden kalıcı bir siyasi çözüme kavuşturulması hususunda kararlıdır" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...