Shakhtar Donetsk'in kulüp binası işgal edildi

Shakhtar Donetsk'in kulüp binası işgal edildi

SPOR Haberleri

Stadına ve antrenman tesislerine top mermisi isabet eden Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'in kulüp binası; eli silahlı kişiler tarafından işgal edildi.

Ukrayna kulübü Shakhtar Donetsk'in başı; son birkaç haftadır dertte. Turuncu-siyahlı takımın maçlarını oynadığı Donbass Arena'ya, yaklaşık iki hafta önce birkaç top mermisi isabet etmiş ve stadın belli bölümleri büyük hasar görmüştü.


Bu olaydan yaklaşık bir hafta sonra, Shakhtar Donetsk'in bu kez antrenman tesislerine alevler içinde kaldı. Ülkede yaşanan iç savaş ortamı nedeniyle olağanüstü bir durumun yaşandığı Donetsk'teki tesislerin bazı bölümleri kullanılamaz hale geldi. Bombardımanın hedefi olan tesislerde çıkan yangını söndürmek için itfaiye ekipleri büyük gayret sarfetti.


Hem stadı hem de antrenman tesisleri zarar gören Shakhtar'ın son olarak kulüp binası işgal edildi. Ukrayna kulübünden yapılan açıklamada, eli silahlı kişilerin binanın kontrolünü ele geçirdikleri ifade edildi.


Shakhtar Donetsk, Ukrayna Ligi'ndeki karşılaşmalarını ülkenin batısındaki Lviv kentinde oynuyor. Mİrcea Lucescu'nun öğrencileri, Şampiyonlar Ligi'ndeki maçlarını ise başkent Kiev'de oynayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...