Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eboladan 2 bine yakın kişi öldü

Eboladan 2 bine yakın kişi öldü

DÜNYA Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü, 1900'den fazla kişinin Ebola virüsü nedeniyle öldüğünü açıkladı. Örgüt Başkanı Margaret Chan, salgının yayıldığı uyarısında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü, Ebola virisünden 1900'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. DSÖ Başkanı Margaret Chan, Gine, Sierra Leone ve Liberya'da 3 bin 500 vakadan yaklaşık 2 bininin Ebola'dan öldüğünü belirterek salgının yayıldığı uyarısında bulundu.


Chan, uluslararası toplumun çabaları, birlik halinde hareket etmesi ve para yardımıyla salgının 6-9 ay içinde durdurulmasını hedeflediklerini vurguladı.


Gine, Liberya ve Sierra Leone'de salgının hızını 3 ay içinde azaltmayı hedeflediklerini belirten Chan, az vakaya rastlanan Senegal ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde ise salgının 8 haftada durdurulmasını amaçladıklarına dikkati çekti.


Örgüt, virüsün ortaya çıktığı 1976'dan beri bu salgının, diğer tüm salgınlardakinden fazla can aldığına da vurgu yaptı.


DSÖ ayrıca Ortadoğu'nun hiçbir ülkesinde Ebola vakasına rastlanmadığını bildirdi.


DSÖ'nün Doğu Akdeniz temsilcisi Alaa Alwan, bölgedeki ülkelerin olası bir salgınla mücadele edebilmeleri için gereken desteği vereceklerin açıkladı.


Örgüt geçen hafta, 3 bin 69 vakadan 1552'sinin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.


Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü de dün, "dünyanın Ebola ile savaşı kaybetmekte olduğu" değerlendirmesinde bulunmuştu.


Örgütün Başkanı Jeanne Liu, dünyanın Ebola salgınını kontrol altına almakta başarısız olduğunu, liderlerin ülkeler arasındaki bu tehdidi engelleyemediğini belirtmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...