Halilhodziç, istediğinden fazlasını aldı

/ Kaynak: AA
Halilhodziç, istediğinden fazlasını aldı

SPOR Haberleri  / AA

Transfer döneminde kadrosuna 22 oyuncu katan Trabzonspor, teknik direktör Vahid Halilhodziç'in isteğinden fazlasını aldı.

Halilhodziç ile anlaşmadan önce Galatasaray'dan Salih Dursun, Wolfsburg'dan Ferhat Yazgan, Bandırmaspor'dan Kurtuluş Yurt, Gaziantepspor'dan Turgut Doğan Şahin, Altınordu'dan Gökhan Karadeniz, Orduspor'dan Anıl Taşdemir, Ajax'tan Serhat Çakmak, Elazığspor'dan Serdar Gürler, Deniz Yılmaz ve 1461 Trabzon'dan Yusuf Erdoğan olmak üzere 10 futbolcuyla anlaşan bordo-mavililer, Boşnak teknik adamın raporu doğrultusunda transfere daha da hız verdi.


Deneyimli teknik adamın, Avusturya kampında Augusburg ile oynanılan maçtan sonra "yakın bir zamanda 10 oyuncu transferi bekliyorum. Bu değişiklik acil bir şekilde gerçekleşmezse takımda kalmayacağım" şeklinde açıklamalar yapmasının ardından yönetim kurulu kadroya 12 futbolcu katarak daha fazlasını yaptı. Bordo-mavililer, Halilhodzic ile anlaşma imzaladıktan sonra İngiltere'nin Watford takımından Essaid Belkalem, Benfica'dan Oscar Cardozo, Monaco'dan sözleşmesini fesh eden Carl Medjani, Fransa'nın Guingamp takımından Fatih Atik, Antalyaspor'dan Musa Nizam, Kardemir Karabükspor'dan İshak Doğan, Milan'dan Kevin Constant, Kayserispor'dan Sefa Yılmaz, Werder Bremen'den Mehmet Ekici, Spartak Moskova'dan Majeed Waris, Guignhamp'tan Mustapha Yatabare ve Olympiacos'tan Avraam Papadopulos'u kadrosuna dahil etti.
-7 değişik ülkeden oyuncular alındı
Trabzonspor, teknik direktör Vahid Halilhodziç döneminde 7 farklı ülke vatandaşını kadroya dahil etti. Bordo-mavili takım, Fatih Atik, Musa Nizam, İshak Doğan, Sefa Yılmaz ve Mehmet Ekici gibi Türk oyuncuların yanı sıra Cezayirli Belkalem ve Medjani, Paraguaylı Cardozo, Gineli Kevin Constant, Ganali Waris, Malili Yatabare ve Yunanistan'dan Avram Papadopulos'un transferlerini gerçekleştirdi.
-24 milyon avro bonservis bedeli
Trabzonspor, teknik direktör Halilhodziç'in göreve gelmesinin ardından toplam 24 milyon 150 bin avro bonservis bedeli karşılığında oyuncu transfer etti. Bordo-mavililer, 6 milyon avro ile en yüksek bonservis bedelli transferini Spartak Moskova Kulübü'nden Ganalı oyuncu Waris'i alarak yaptı. Oscar Cardozo için de Benfica Kulübü ile 5 milyon avro karşılığında anlaşan Karadeniz ekibi, 3 yıllık anlaşma imzalanılan Paraguaylı golcü oyuncuya her yıl için de 2,5 milyon avro olmak üzere toplam 7,5 milyon avro ödenecek.
Karadeniz ekibi, Medjani, Fatih Atik ve Papadopulos'a ise bonservis bedeli ödemeden transferlerini gerçekleştirdi.
Bordo-mavililerin Halilhodziç döneminde transfer ettikleri futbolcuların kulüpleriyle anlaşmaya vardıkları bonservis bedelleri şöyle:
Oyuncu Kulübü Anlaşmaya varılan rakam
-------------------------------------------------------------------------------------
Essaid Belkalem (kiralık) Watford 450 bin avro
Oscar Cardozo Benfica 5 milyon avro
Carl Medjani Monaco -
Fatih Atik Guingamp -
Musa Nizam Antalyaspor 950 bin avro
İshak Doğan K.Karabükspor 1 milyon 750 bin avro
Kevin Constant Milan 2 milyon 500 bin avro
Sefa Yılmaz Kayserispor 3 milyon 500 bin avro
Mehmet Ekici Werder Bremen 1 milyon 500 bin avro
Majeed Waris Spartak Moskova 6 milyon avro
Mustapha Yatabare Guinghamp 2 milyon 500 bin av
Avraam Papadopulos Olympiacos -

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...