Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"Hava almak" isteyen hükümlüden inanılmaz cinayet yalanı

/ Kaynak: AA
"Hava almak" isteyen hükümlüden inanılmaz cinayet yalanı

YAŞAM Haberleri  / AA

Çanakkale'de müebbet hapse mahkum E.B. bir süreliğine dışarı çıkabilmek için başvurduğu hayali cinayet senaryosuyla yaklaşık bin kilometre yol katetti.

Cinayet suçundan müebbet hapse mahkum 29 yaşındaki E.B, cezasını çektiği Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi'nin ailesinin yaşadığı Adana'ya uzak olması nedeniyle yakınlarının 9 yıldır ziyaretine gelemediklerini belirterek, Adana'ya nakledilmesi için birçok kez dilekçe ile başvurdu.


Adana'daki cezaevinin dolu olduğu gerekçesiyle talebi reddedilen E.B, bu kez de cezaevi yönetimine 2004 yılında Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Çiftehan köyünde birlikte alkol aldığı arkadaşı K.E'yi silahla öldürüp, Soğukpınar mevkisine suç aleti silahla gömdüğünü söyledi. nbsp;


E.B. 10 yıl aradan sonra vicdanını rahatsız ettiği için cesedin aileye teslim edilmesini istediğini, olay yerine götürülmesi halinde cesedi gömdüğü yeri gösterebileceğini ifade etti. Bazı suçlardan aranan K.E'nin yıllardır bulunamaması nedeniyle E.B'nin iddiası değerlendirildi. nbsp;


Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle yaklaşık 15 saat süren yolculuğun ardından Ulukışla Adliyesi'ne getirilen E.B'nin ifadesi alındı. Soğukpınar mevkisinde Çiftehan jandarma ekiplerinin destek verdiği arama çalışmaları başlatıldı.


İş makinesinin de katıldığı kazı çalışmalarında silahın bulunması için de dedektör yardımıyla arama yapıldı. Mahkum E.B. nbsp;çalışmalar sırasında bağdan geçen küçük akarsuyun kenarında elleri kelepçeli olarak bekledi.


"Hava almak için dışarı çıkmak istedim"


Saatler geçmesine rağmen arama çalışmalarından sonuç alınamaması üzerine E.B, ilgili savcıya gerçeği itiraf ederek, aslında böyle bir cinayet işlemediğini amacının ömür boyu çıkamayacağını bildiği cezaevinden bir bahaneyle ayrılmak olduğunu söyledi. E.B. "Sıkıldım, hava almak için dışarı çıkmak istedim" dedi. nbsp;


Mahkumun itirafının ardından çalışmalara son verildi. Tekrar Ulukışla Adliyesine getirilen E.B. ifadesi alındıktan sonra Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...