Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray'a cezasını nasıl çekecek!

Galatasaray'a cezasını nasıl çekecek!

SPOR Haberleri

TFF Hukuk Müşavirliği'nin itirazını haklı bularak PFDK'nın Süper Kupa maçında yaşanan saha olaylarından dolayı Galatasaray'a verilen ceza nasıl çekilecek!

TFF Süper Kupa maçında yaşanan saha olaylarıyla ilgili PFDK'nın Galatasaray'a ve Fenerbahçe'ye kestiği cezaları yetersiz bulan Hukuk Müşavirliği'nin itirazını görüşen Tahkim Kurulu, sarı-kırmızılıların cezasını 1 maç seyircisiz oynamaya çevirdi. Kurul, PFDK'nın saha olaylarından dolayı Galatasaray'a verdiği 100 bin tl para cezasını 1 maç seyircisiz oynama, Fenerbahçe'ye verdiği 20 bin TL'lik cezayı da 100 bin TL olarak karara bağladı. nbsp;

GALATASARAY - ESKİŞEHİRSPOR MAÇI SEYİRCİSİZ

TFF Hukuk Müşavirliği'nin itirazını haklı bularak PFDK'nın Süper Kupa maçında yaşanan saha olaylarından dolayı Galatasaray'a verdiği 150 bin tl'lik para cezasını 1 maç seyircisiz oynama cezasına çeviren Tahkim Kurulu'nun bu kararının ardından gözler yaptırımın nasıl ve nerede uygulanacağına çevrildi. TFF'nin Süper Kupa ile ilgili düzenlediği özel statünün 10. maddesine göre Süper Kupa maçıyla ilgili seyircisiz oynama cezası alan bir kulüp bunu kendi evinde oynayacağı ilk müsabakada çekecek. Buna göra Galatasaray evinde oynayacağı Eskişehirspor müsabakasını boş tribünler önünde oynayacak. Yine değişen talimata göre misafir takım kendi seyircisini bu müsabakaya getirebilecek. nbsp;

ESKİŞEHİRSPOR TARAFTARI ARENA'DA OYNAYACAK nbsp;

Disiplin Talimatı'nın 99. maddesine göre, Galatasaray - Eskişehirspor maçını stat kapasitesinin yüzde 5 oranında Eskişehirspor taraftarı izleyebilecek. Bilet satışlarını, Eskişehirspor Kulübü maçtan 48 saat önce başlayacak.
Yapılan açıklamada:
" TFF Hukuk Müşavirliği'nin, Galatasaray A.Ş. taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK'ca verilen cezanın arttırılması talebinin kabulüyle; atılan cisimlerin sayısı (yoğunluğu) ve niteliği; atılan cisimlerden üçünün müsabaka görevlileri ile futbolcuya isabet ettiği ve isabet eden cismin 1 kişinin yaralanmasına yol açtığı, yaşanan saha olayları sırasında müsabakanın 2 kez durduğu dikkate alınarak, Kurulumuzun emsal kararları uyarınca; PFDK'ca Galatasaray A.Ş.'ye taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle verilen 150.000.-TL para cezasının, 1 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oybirliği ile; Sonuç olarak PFDK'ca Galatasaray A.Ş.'ye taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları nedeniyle cezaların birleştirilmesi suretiyle; verilen 250.000.-TL para cezasının, 100.000.-TL para cezası ve 1 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oybirliği ile karar verildi" denildi.
(Sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...