Ukrayna ateşkesin saatini bile verdi

/ Kaynak: AA
Ukrayna ateşkesin saatini bile verdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko yapmış olduğu görüşmelerin ardından çok önemli bir karar aldığını açıkladı ateşkese gidiyor saatini bile verdi.

Barışa doğru atılan ilk adımın ateşkes olduğunu belirten Poroşenko, yarın saat 14.00'te orduya ateşkes emri vereceğini duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko; Almanya Başbakanı Angela Merkel, ABD Başkanı Barack Obama, İngiltere Başbakanı David Cameron, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile yaptığı beşli görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Poroşenko, Ukrayna'nın hiçbir zaman savaş istemediğini ve toprağına barış gelmesi umuduyla mümkün olan her şeyi yapacağını söyledi. Barışa doğru atılan ilk adımın ateşkes olduğunu belirten Poroşenko, Ukrayna-Rusya-AGİT ve ayrılıkçıların temsilcilerinin katılacağı üçlü temas grubunun yarın Minsk'teki çalışmalarına başladığı sırada, yani saat 14.00'te orduya ateşkes emri vereceğini duyurdu.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...