Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB Bakanı Bozkır: Üç yıl içinde vizeler kalkmazsa…

AB Bakanı Bozkır: Üç yıl içinde vizeler kalkmazsa…

Politika Haberleri

"Avrupa Birliği ile geri kabul anlaşmasını ve bu süreci başlatırken varılan mutabakata göre altı ay içinde anlaşmayı feshetme yetkimiz var"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, yeni hükümetle birlikte başlayan yeni dönemi değerlendirdi. AB müzakerelerinde yeni fasılların açılamamış olmasının, halkta "sürecin yavaşladığı, durma noktasına geldiği" şeklinde bir kanaat oluşturduğunu belirten Bozkır, buna kesinlikle katılmadığını belirterek şunları söyledi: "Fasılların açıldığı hükümetlerarası katılım konferansı, müzakerelerin devam etmesi için siyasi iradenin tekrar teyit edildiği bir ortam oluşturuyor. İnşallah İtalya'nın dönem başkanlığında fasıl açarız. AB müzakere süreci bir okyanus ise fasıl açmak bunun üzerinde bir kağıt teknedir. nbsp;
Önümüzde ilerleme raporu var, onunla ilgili tedbir alıyoruz, katkılarımızı gönderdik. AB ilerleme raporu AB'nin kağıdı değildir. Bu bizim ortak kağıdımız. Geri kabul anlaşmasının Aralık 2013'te imzalanmasıyla birlikte bir süreç de başladı. Bu süreç, anlaşmanın imzalanmasını takip eden üç sene içinde vizelerin tamamen kaldırılmasını öngörüyor. Şu ana kadar yürütülen bütün müzakereler gayet iyi gidiyor. Eğer üç yıl içinde vizeler kalkmazsa geri kabul anlaşmasını ve bu süreci başlatırken varılan mutabakata göre altı ay içinde anlaşmayı feshetme yetkimiz var. Bunu arzu etmiyoruz…"


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...