Çelik: Kıdem tazminatı fonu ortadan kalkmadı

Çelik: Kıdem tazminatı fonu ortadan kalkmadı

Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı için fon kurulmasının ortadan kaldırılmadığını söyledi.

Hükümet programında bu konunun yer almadığına dair soru üzerine Çelik, "62. hükümet programı son derece önemli, atılım dönemini içeren bir program. Kıdem tazminatı 61. hükümetin programında var olan bir ifadeydi. Burada yok ama ortadan kaldırılmış anlamında değil. Kıdem tazminatı, işçi ve işveren kesimi yakından ilgilendiren bir konu. Bu konuda uzlaşma sağlanmadıkça raftan indirilmemesi şeklinde sayın cumhurbaşkanımızın açık bir ifadesi oldu. Dolayısıyla yazmaktan ziyade uzlaşıyı gerektiren bir durum. Kıdem tazminatı meselesini çözmediğimiz sürece emeğin maalesef mağduriyeti devam edecek" dedi.
MUTABAKAT GEREKLİ
Çalışma Bakanı Faruk Çelik, çalışanlar için esnek çalışma konusunda işçi ve işveren kesiminde mutabakat sağlanmaya çalışıldığını, çalışanın emeğinin heba olmadığı bir sistem getirmek istediklerini söyledi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...