Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna bugün ateşkes ilan ediyor

Ukrayna bugün ateşkes ilan ediyor

DÜNYA Haberleri

Rusya yanlıları ile Ukrayna ordusu arasında çatışmalar devam ederken, Ukrayna bugün ateşkes ilan edeceğini açıkladı

Ukrayna ordusu, ülkenin doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılara yönelik operasyonlarda bir gecede 120 ayrılıkçının öldürüldüğünü açıkladı. Galler'deki "Ukrayna" konulu zirvede konuşan NATO Genel Sekreteri Rasmussen, "Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün ve bağımsızlığının korunmasına destek konusunda hemfikiriz. Rusya'yı Kırım'ı yasa dışı işgaline son vermeye çağırıyoruz. Rusya'yı Ukrayna'daki askerlerini geri çekmeye ve ayrılıkçılara sağladığı silah yardımını sona erdirmeye, barış yolunu seçmeye çağırıyoruz" dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko da, Ukrayna'nın hiçbir zaman savaş istemediğini ve toprağına barış gelmesi umuduyla mümkün olan her şeyi yapacağını söyledi. Poroşenko, bugün saat 14.00'te ateşkes emri vereceğini açıkladı.
Bu arada ABD Savunma Bakanlığı, önümüzdeki hafta Ukrayna'nın batısında başlayacak NATO tatbikatına 200 Amerikan askerinin katılacağını açıkladı. Ülkede çatışmaların başlamasının ardından ABD?askeri ilk defa Ukrayna topraklarında askeri manevra yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...