Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başkasının kartını kullananlar yandı!

/ Kaynak: İHA
Başkasının kartını kullananlar yandı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbulkart bilgilerinin araç bilgisayarlarında gösterilmesini sağlayan uygulama ile başkasının kartını kullanan kişiler kolaylıkla tespit edilecek.

İstanbul ulaşımında usulsüz İstanbulkart önüne geçilebilmesi için yeni bir uygulama geliştirildi. Yeni uygulama ile usulsüz kart kullanımının önüne geçilecek. İstanbulkart sahiplerinin bilgilerinin araç bilgisayarlarında gösterilmesini sağlayacak yeni uygulama ile başkasının kartını kullanmaya çalışan kişiler kolaylıkla tespit edilebilecek.
YENİ UYGULAMA İLE USULSÜZ KART KULLANIMI BİTECEK
Usulsüz kart kullanım tespitinde Temmuz ayındaki yeni uygulama ile birlikte yüzde 150'lik bir artış sağlayan İETT yeni uygulama ile usulsüz kart kullanımını sıfıra indirmeyi hedefliyor. 2013'de usulsüz kart kullanım sayısı 54 bin 543 iken 2014'ün ilk sekiz ayında 16 bin 358 olduğu gözlemleniyor. Bu verilere göre usulsüz kart kullanımında azalma olduğu görülüyor.
USULSÜZ KART KULLANIMINA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK
Usulsüz kart kullananlara uygulanan cezai işlemler ise eğer öğrenci kartı ile ilk kez yakalanıyorsa aylık öğrenci kartı dolum bedelini olan 77 lirayı ödüyor. Öğretmen ve sosyal kartta bu bedel 100 lira, mavi kart aylık dolum bedeli ise 170 lira olarak uygulanıyor. İki ve üzeri yakalanma durumundaysa 1608 sayılı kanunda belirtilen 250 lira ödeniyor. Bedelin ödenmediği durumlarda yolcuya bir daha İstanbulkart verilmiyor. Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan görüntülerde otobüs şoförünün usulsüz kart kullandığını tespit ettiği yolcunun durumu yargıya intikal etti. Yargıya intikal eden durumlarda İETT zararı tespit ederek usulsüz kart kullanan yolculardan bu kart ile yaptığı yolculukların tüm bedelini alıyor. Şoföre bıçaklı saldırıda bulunan yolcu için de aynı süreç işleyecek.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...