Marco'nun 'Temel' inadı! 36 yıl sonra babasına kavuştu

Marco'nun 'Temel' inadı! 36 yıl sonra babasına kavuştu

YAŞAM Haberleri

36 yaşındaki Alman Marco Kock, DNA testi sonucu babası olduğunu öğrendiği Trabzonlu Temel Akbaş'ı yıllar sonra buldu.

Ancak filmlerde görülebilecek bir baba ve oğulun kavuşma öyküsü. Temel Akbaş, Alman Daniella Kock'la yaşadığı ilişki sırasında bir olaya karışarak cezaevine düştü. Hamile kalan Daniella ise 1978 yılında bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Akbaş, Alman kadından olan oğlu 4 aylıkken cezaevinden tahliye olan Akbaş, Alman hükümeti tarafından sınır dışı edildi. Daniella Kock da başka bir kişiyle evlendi. Oğlunu göremeden Türkiye'ye dönmek zorunda kalan işçi, tüm uğraşlarına rağmen çocuğuna ulaşamadı.


Almanya'da temizlik şirketi sahibi olan Marco Kock, tesadüfen bulduğu bir mektupta babasının farklı bir kişi olduğunu öğrendi. Annesinin de bunu doğrulamasının ardından DNA testi yaptıran Kock, babasının bir Türk olduğunu öğrendi.


36 YIL SONRA GELEN BULUŞMA
Marco Kock, araştırmaları sonucunda babasının Trabzon'un Araklı ilçesinde yaşayan Temel Akbaş olduğunu öğrendi. Kock, Trabzon'a gelerek 36 yıldır görmediği babasına kavuştu.


BABA AKBAŞ: ÇOK MUTLUYUM
Oğlunu "hoş geldin" diye karşılayan Akbaş, "Yıllarca aradığım yavrumu benden kaçırdılar ve o tesadüf eseri bulduğu belgeler sayesinde bana ulaştı. O benim bir parçam ve şu an çok mutluyum" dedi.


'KARADENİZLİ İNATÇILIĞI'
Babasıyla daha sık görüşeceğini dile getiren Kock ise "Babamı bu kadar ısrarla aramam Karadenizli inatçılığından geliyormuş demek" diye konuştu. HABERTÜRK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...