Ukrayna'da ateşkes için kritik gün

Ukrayna'da ateşkes için kritik gün

DÜNYA Haberleri

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ve ayrılıkçıların lideri Alexander Zakarçenko bugün Ukrayna'nın doğusunda ateşkes ilan edeceklerini açıkladı.

Ukrayna ve Rusya yanlısı ayrılıkçılardan barış planına destek geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ve ayrılıkçıların lideri Alexander Zakarçenko bugün Ukrayna'nın doğusunda ateşkes ilan edeceklerini açıkladı. Dün Nato Genel Sekreteri Rasmussen de zirvede, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırdığını, ülke topraklarında binlerce askeri yüzlerce silahlı aracı olduğunu kaydetmişti. nbsp;

'NATO LİDERLERİ RUSYA'YA YAPTIRIMLAR KONUSUNDA UZLAŞTI'

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise önemli Nato liderlerinin Ukrayna krizi nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulama konusunda uzlaştığı belirtildi. ABD Başkanı Obama, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Almanya Başbakanı Merkel ve İtalya Başbakanı Renzi'nin Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile yaptığı toplantı sonucunda Rusya'nın Ukrayna'nın bağımsızlığına ve toprak bütünlüğüne yönelik tavrı kınandı. François Hollande yeni kararların bugün Brüksel'de alınacağını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...