Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'da 20 kişiye idam cezası

/ Kaynak: AA
Mısır'da 20 kişiye idam cezası

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır Hak ve Özgürlükler Gözlemevi: "Ağustos ayında, 20 kişiye idam ve 161 kişiye ise toplam 2 bin 595 yıl hapis cezası verildi."

Mısır'da ağustos ayında darbe karşıtı 20 kişiye idam, 161 kişiye ise toplam 2 bin 595 yıl hapis cezası verildi."Mısır Hak ve Özgürlükler Gözlemevi"nin hazırladığı rapora göre, ağustos ayında, darbe karşıtlarının yargılandığı 26 davada karar duruşmaları yapıldı.Bu çerçevede söz konusu davalarda yargılanan 268 kişiden 20'si idam cezasına çarptırıldı. Aralarında 3 kadının bulunduğu 161 kişiye toplam 2 bin 595 yıl hapis cezası verilirken, 87 sanığın da beraatine hükmedildi.


Mısır'da 3 Temmuz 2013'de ordunun yönetime el koymasının ardından ülke genelinde darbe karşıtlarına yönelik geniş çaplı operasyonlar düzenlenmiş, binlerce kişi tutuklanmıştı. Yargılanan yüzlerce kişiye idam dahil çeşitli cezalar vermişti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...