Umut yedek kalmayı nasıl karşılıyor?

/ Kaynak: İHA
Umut yedek kalmayı nasıl karşılıyor?

SPOR Haberleri  / İHA

Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut, yedek kalmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bulut, "Yedek kalmamla alakalı; ne hocamla, ne takımımla, ne de camiamla bir problemim yok. Kişisel olarak tabii ki problem yapıyorum. Hiçbir futbolcu yedek kalmak istemez" dedi.


Sarı-kırmızılı takımın ve A Milli Takım'ın golcü futbolcusu Umut Bulut, İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Umut ile yaptığımız özel röportajda tecrübeli futbolcu sorularımızı cevapladı. Yeni teknik direktörleri Cesare Prandelli ile takım olarak uyumlarının nasıl olduğunu sorduğumuz Umut Bulut, şu şekilde konuştu:


"Hoca ile uyumumuz, sezon başından beri iyi. Her şey yolunda gidiyor. Yeni bir sistem oldu ama zaten bu sistemi geçen sene de zaman zaman oynadık. Çok da yadırganacak bir durum yok zaten. Sistem olarak herkes verilen görevi yapıyor. Hocamızla uyumumuz iyi, sistem iyi, her şey yolunda bir problem yok."


"ZOR BİR GRUP"
Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut'a, bu sene UEFA Şampiyonlar Ligi'nde zorlu bir grupta yer aldıklarını hatırlatmamız üzerine yıldız futbolcu gruplarında önemli takımların yer aldığını söyledi. Umut, "Zor bir grup. Arsenal olsun, Anderlecht olsun ve Dortmund takımları çok ciddi rakipler. Ama bizim de 2 senedir Şampiyonlar Ligi'ndeki gösterdiğimiz performans ve bu alandaki tecrübemiz Şampiyonlar Ligi'nde bu grupta neler yapabileceğimizi gösteriyor. Hani gruptan 1. de çıkabiliriz, 3. de olabiliriz. Bu grupta her şey olabilir. Hedefimiz tabii ki gruptan çıkmak ama çok zor bir grup. Bizim kalitemiz var. İyi başlayacağımızı ümit ediyorum. Özellikle içeride Anderlecht ile başlamamızın bizim için büyük bir avantaj olduğunu düşünüyorum. İnşallah Anderlecht'i yenersek önümüzdeki maçlara daha iyi bakabiliriz" açıklamasını yaptı.


"O ANDAKİ DUYGULARIM ANLATILMAZ"
Geçen sene UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının ikinci maçında Juventus ile karşılaştıkları mücadelede, maçın son dakikalarında İtalyan ekibine attığı kritik golü hatırlattığımız Umut Bulut, bu golün kendisi için çok anlamlı olduğunu ifade etti. Sarı-kırmızılı futbolcu, "Geçen seneki attığım gol tabii ki kişisel olarak, özellikle Juventus deplasmanında attığım gol benim için çok önemliydi. O andaki duygularım anlatılmaz. Aslında Sneijder'in attığı gol de çok önemliydi. Ama Sneijder'in attığı golden benim ki biraz daha önemliydi. Çünkü gruplardaki ikinci maçımızdı. Bu maçta yenilmiş olsaydık hiçbir iddiamız kalmayacaktı. Bundan dolayı orada attığım gol bize 1 puan getirdi ve son maça kadar bizi taşıdı. Sneijder'in de Juventus ile oynanan rövanş maçında attığı gol de, zaten orada attığım golün anlamını daha da ön plana çıkarttı" yorumunda bulundu.


"UZUN YILLAR FUTBOL OYNAMAYI DÜŞÜNÜYORUM"
Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut'a, uzun soluklu futbol kariyerinde 'Keşke yapmasaydım dediğin bir şey var mı?' şeklinde yönelttiğimiz soruya şu şekilde cevap verdi: "Hayatımda keşke şunu yapmasaydım dediğim hiçbir şey olmadı. Sadece her zaman çalıştım. Hangi konumda olursam olayım her zaman çalıştım. Oynadığım her takımlarda en iyisini yapmaya çalıştım. Bugüne kadar böyle oldu ve bundan sonra da böyle olacak. Kariyerim için çok önemli bir yaştayım. Daha uzun yıllar futbol oynamayı düşünüyorum. Her geçen gün tecrübe kazanarak, büyük bir kulüpte oynamanın anlamını bilerek çalışıyorum. Geriye bakıp düşündüğüm de bunu yapsaydım dediğim bir şey yok."


"AVRUPA'DA SİSTEM VAR"
Bir dönem Fransa'da da futbol oynayan tecrübeli golcüye oradaki deneyimlerini ve Türkiye'deki çalışma teknikleri ile Fransa'daki çalışma teknikleri arasındaki farklılıkları sorduk. Sarı-kırmızılı golcü futbolcu, bu iki ülkenin futbol yapısındaki en önemli farklılığın sistem olduğunu söyledi. Umut Bulut, "Avrupa futbolunda oturmuş bir sistem var. Bu sistem ile devam ediyorlar. Herkes sistemine bağlı çalışarak oynuyor. Hem altyapıda olsun, hem A takıma çıktığı zaman da bu anlamda oynuyor. Zaten Avrupalı futbolcuların da ilk başta Türkiye'ye gelerek birazcık problem yaşamasının nedeni budur. Normalde onlar Avrupa'da devamlı oynadıkları için o sisteme alışıyorlar. Sadece maçın içindeki sistemde değil. Futbolcular için çalışma düzeni olsun, kulüp düzeni olsun bunlar tabii ki değişik faktörler. Türkiye'ye baktığımız zaman çok bir farkın olduğunu düşünmüyorum. Sadece her şey sisteme bağlı" dedi.


"HİÇBİR FUTBOLCU YEDEK KALMAK İSTEMEZ"
Galatasaray'da uzun süredir yedek kulübesinde oturduğunu hatırlattığımız Umut Bulut'a, bu durumun kendisine nasıl bir etki bıraktığını sormamız üzerine golcü futbolcu samimi bir şekilde durumu bize şu şekilde özetledi:


"Aslında kişisel olarak tabii ki dışarıya yansıtmıyorum. Tabii ki problem var. Şöyle var; saygısızlık anlamında ne hocamla, ne takımımla, ne de camiamla bir problemim yok. Kişisel olarak tabii ki problem yapıyorum. Hiçbir futbolcu yedek kalmak istemez. Ama yapacak bir şey yok. Tekrar formayı kapmak için çalışmak zorundayız. Elimizden geleni yapmak zorundayız. Ben de profesyonelliğin gerektirdiği gibi çalışmama bakıyorum. Ama tabii ki yedek kalmak ne benim ne de bir başkasının hoşuna gitmiyor."


Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut, transferin son gününde sarı-kırmızılı takıma transfer olan Tarık, Pandev ve Dzemaili hakkında ise "Tarık Çamdal'ı zaten Türkiye'den biliyoruz. Pandev olsun, Dzemaili olsun Avrupa'da önemli kulüpte oynadılar. Kaliteleri belli. İnşallah bizim takıma katkı yapacaklarını düşünüyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...