Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

CHP kurultayında 'Cuma namazı' tartışması

CHP kurultayında 'Cuma namazı' tartışması

GÜNDEM Haberleri

CHP'nin bugün gerçekleşen 18'inci olağanüstü kurultayında Cuma namazı arası verileceği öne sürüldü.

CHP'nin 18'inci olağanüstü kurultayı ATO Congressium'da başladı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin Genel Başkanlık için yarıştığı kurultayda Cuma namazı için ara verileceği iddiaları tartışmaya yol açtı.


PROGRAM İÇİN "KISA KES" UYARISI


Konuşmasını oldukça uzatan Muharrem İnce, kurultay programı için Divan Başkanı'ndan uyarı aldı. Öğle saatine yaklaştıkça Muharrem İnce'nin konuşmasının uzaması, ardından da Divan Başkanı'nın "kurultay programı" için uyarıda bulunması İnce'yi bir an olsun duraklatsa da başkanın mesajı açıktı "Lütfen kısa keselim" şeklinde algılandı. İnce konuşmasını kısa bir süre sonra kesti ve Kılıçdaroğlu'nun konuşması öğleden sonraya kalmadı.

Adaylar ezilme tehlikesi geçirdi
nbsp;
Kongre'nin bir spor salonu yerine Kongre merkezinde yapılması kargaşaya neden oldu. Salonda Genel Başkanlık için yarışan Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce yan yana koltuklarda oturuyor. İki aday salona girdiğinde tokalaştı, sarıldı. Gazetecilerin bir kez daha görüntü almak istemeleri üzerine iki isim tekrar ayağa kalktı ve bir kez daha tokalaştı.
CHP kurultayında 'Cuma namazı' tartışması

SALONDA KARGAŞA


Kurultay için delegeler hazirun defterini imzalayarak, salona girdiler. nbsp;Kongre'nin bir spor salonu yerine Kongre merkezinde yaptırılması da kargaşaya neden oldu. Kongre'nin yapıldığı salona kısıtlı sayıda kişi alınınca, dışarda kalanlar uzun kuyruklar oluşturdular. Bugün ve yarın yapılacak olağanüstü kurultay için ATO Congresium Merkezi'nin dışı ve içi de afiş ve pankartlarla donatıldı. Merkezin girişine ve kurultayın yapılacağı salona, "Güçlü CHP, güçlü demokrasi, güçlü Türkiye" pankartları yerleştirildi. Partililer de sabahın erken saatlerinden itibaren merkeze gelmeye başladı.


ADAYLAR EZİLME TEHLİKESİ GEÇİRDİ


Kılıçdaroğlu, İnce ve CHP'nin eski genel başkanlarının bulunduğu protokolün en ön sırası, bir ara ezilme tehlikesi geçirdi. Görüntü almak isteyen gazeteciler ile partililer protokolün önü ve sahnede birikince ön bölümde kaos oluştu. Korumalar, Kılıçdaroğlu ve İnce'nin önünde durarak, ezilme tehlikesini bertaraf etti.

CHP Kurultayı'nda Mozart konseri


CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayına katılacak partililer, sabah saatlerinden itibaren kurultayın yapılacağı salona giriş yaptı. Genel Başkan adayları Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin alana giriş yapmasının ardından kurultay 'klasik müzik' konseriyle başladı. Sazdan başka bir enstrüman tercih etmeyen CHP, bu defa sadace klasik müziğe yer verdi.
CHP kurultayında 'Cuma namazı' tartışması


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...