Belediye çalışanı kızını berdel veremeyecek

/ Kaynak: AA
Belediye çalışanı kızını berdel veremeyecek

YAŞAM Haberleri  / AA

Mardin'in Derik Belediyesi'nce imzalanan toplu iş sözleşmesinde kızını berdel veren işçinin sözleşmedeki haklarından mahrum bırakılacağı maddesi yer aldı.

''Berdel'', toplu iş sözleşmesine girdi. Derik Belediyesi'ndeki imza törenine, Belediye Başkanı Sabahat Çetinkaya ve Tüm Bel-Sen Mardin Şube Başkanı İzzettin Karaboğa ile sendika yöneticileri katıldı.


Kadrolu 32 çalışanı kapsayan sözleşmede, erken yaşta ve berdel usulü evliliklerin önüne geçilmesi amacıyla bir madde konuldu.


Buna göre, kızını berdel veren işçi sözleşmedeki tüm haklarından mahrum bırakılacak.


Belediye Başkanı Çetinkaya, yaptığı konuşmada, imzalanan sözleşmede kadına pozitif ayırımcılık yaptıklarını söyledi.


Kadınların ve genç kızların haklarını korumak için toplu iş sözleşmesine bir madde eklendiğini vurgulayan Çetinkaya, şöyle dedi:


"Berdel, başlık parası ve küçük yaşta evliliklerin önlenmesi için çocuklarını bu yollarla evlendiren çalışanlar, toplu sözleşme haklarından men edilecek. Kadına yönelik fiziki, ekonomik ve sözlü şiddet uygulayanlar, kız çocuklarını okula göndermeyenlerin hakları verilmeyecek."


Çetinkaya amaçlarının çalışanların yaşam standartlarını yükseltmek olduğunu dile getirerek, sözleşmeye göre belediyede çalışan memurların maaşlarına 190 lira zam yapıldığını, çalışanlara ayrıca bayramlarda 200 lira ikramiye verileceğini kaydetti.


Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Karaboğa da, belediye yetkililerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederek, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.


Daha sonra toplu iş sözleşmesi Çetinkaya ve Karaboğa tarafından imzalandı.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...