İETT'den açıklama geldi

/ Kaynak: İHA
İETT'den açıklama geldi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Beşiktaş'ta yokuş aşağı inerken fireni boşalıp önce kaldırıma çarpan, ardından ağaçlık alana giren İETT otobüsüne ilişkin İETT'den açıklama geldi.

Beşiktaş'ta yokuş aşağı inerken fireni boşalıp önce kaldırıma çarpan, ardından da ağaçlık alana giren İETT otobüsüne ilişkin İETT'den yapılan açıklamada, incelemede otobüsün freni ile ilgili hiçbir sorunun olmadığının belirlendiği kaydedildi.


İETT tarafından Beşiktaş Vişnezade Mahallesi Prof. Dr. Bedri Karafakioğlu Caddesi üzerinde saat 11.25 sıralarında meydana gelen otobüs kazası ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada, "Bugün saat 11.25'te 49T hattında Taksim-Yeşilpınar servisini yapan İETT otobüsü Taksim Gümüşsuyu yokuşundan aşağı inerken kaza yaptı. Şoför kazaya frenlerin tutmamasının sebep olduğunu söyleyerek, aracı durdurmak için park alanına girdiğini belirtti. Fakat konuyla ilgili yapılan teknik araştırma aracın frenleri ile ilgili hiçbir sorunun olmadığını gösterdi" denildi.


"KAZA KAYGAN ZEMİNDEN DOLAYI MEYDANA GELDİ"
Yapılan incelemede el freninin çekik olduğu belirtilen açıklamada, "Kaza yerinde, araç üzerinde ve olay yerinde yapılan ilk incelemede el freninin çekik olduğu ve araç çalıştırıldığında ön göstergede hava tüplerinin dolu olduğu, el freninin normal çalıştığı tespit edildi. Arıza tespit cihazı ile yapılan kontrollerde de kazaya sebebiyet verebilecek herhangi bir arıza bulgusuna rastlanmadı. Üstelik otobüsün en son 1 hafta önce muayeneden geçtiği tespit edildi. Kazanın yağışlı hava sebebiyle yerin kayganlaşması neticesinde şoförün aracın teknik özellikleri, yol ve hava koşullarını dikkate almadan kullanması sonucu meydana geldiği anlaşıldı. Kağıthane Garajı'na çekilen aracın yapılan fren kontrolünde frenlerin aktif vaziyette olduğu görüldü. Teknik elemanlar tarafından çalışır durumda olan araca yapılan fren testlerinde el freni, durak freni ve ayak freninin çalışır vaziyette olduğu tespit edildi. Söz konusu araçlar 5 yıl her türlü garanti kapsamında olup, kilometrelik bakımları, onarımları belli periyotlarda düzenli olarak yapılmakta ve yapılan her işlem teknik elemanlar tarafından kontrol edilerek kayıt altına alınıyor" ifadelerine yer verildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...