Bruma yeni başlangıç peşinde

/ Kaynak: İHA
Bruma yeni başlangıç peşinde

SPOR Haberleri  / İHA

Sakatlık yaşayan ve çok az forma şansı bulan Galatasaraylı oyuncu Armindo Bruma, yeni bir başlangıç peşinde.

Sarı-kırmızılı takımın genç yeteneği Bruma, Galatasaray Dergisi'ne açıklamalarda bulundu. Türkiye'de düzenlenen U20 Dünya Şampiyonası'nda iyi bir performans sergiledikten sonra birçok takımın dikkatini çektiğini belirten Portekizli futbolcu, "Tturnuva sonrasında Tottenham ve Galatasaray arasında kaldım. Galatasaray'ı seçmendeki en büyük sebep Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde oynaması ve Avrupa'nın önde gelen takımlarından bir tanesi olmasıydı. Ayrıca Fatih Terim'in beni çok istediğini biliyordum. Kulübün bana göstermiş olduğu ilgi de çok fazlaydı ve bu ilgiden etkilendim. Zaten biraz araştırınca Galatasaray ve İstanbul ile ilgili güzel şeyler duyarsınız. Diğer bir yandan da her futbolcu Premier Lig'de oynamak ister. Ama şu dönemde Galatasaray benim için çok daha iyi bir tercihti. Premier Ligi hedefini bırakmış değilim. Fakat öncesinde hedefim Galatasaray'la büyük başarılar yakalamak" dedi.


"FATİH TERİM'İN GİDİŞİ BENİ ÇOK OLUMSUZ ETKİLEDİ"
Takıma yeni katılan oyuncuların ilk sezonlarının önemli olduğuna vurgu yapan Bruma, "Geçen sene baktığımızda iyi maçlarım da oldu, kötü maçlarım da. Yeni gelmiştim ve kısa süre sonra bir teknik direktör değişikliği yaşandı. Açıkça söylemek gerekirse Fatih Terim'in gidişi beni çok olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz sezonki performansım sakatlığımdan çok da bağımsız düşünülemez. Çok şanssız bir sakatlık yaşadım ve sezonu kapattım. Bu sene ise takımın başına Sayın Prandelli geldi. Kendisinin iletişimi çok kuvvetli ve bana çok yardımcı oluyor. Sahada ne yapmam gerektiğini bana ayrıntılı bir şekilde anlatıyor. Önemli olan bu sezon.Diğer bir taraftan da Mert Çetin'e teşekkür etmek istiyorum. O da iletişimimi kolaylaştıran bir isim. Bana takım arkadaşlarımın ve teknik ekibimizin direktiflerini ayrıntılı bir şekilde iletiyor. Benim görüşüm bu senenin geçtiğimiz sezondan en çok daha iyi olacağı yönünde. Ben kapasitemi ve saha içinde neler yapabileceğimi biliyorum" dedi.


"ELEŞTİRİ YAPILIRKEN GENÇ BİR FUTBOLCU OLDUĞUM UNUTULMAMALI"
İlk sezonunun ardından bitirici vuruşlarının zayıf olduğu yönünde eleştiriler için de konuşan genç yıldız, "İlk olarak söylemeliyim ki eleştirilerle ilgili hiçbir sıkıntım yok. Çünkü öğrenmeyi seven bir insanım. Çok genç bir oyuncuyum. Fiziksel anlamda her sene daha iyiye gidiyorum. Bu sene kendimi geçen seneye göre daha güçlü hissediyorum. Seneye daha da güçlü olacağım. Diğer konuya gelince herkes gol atmak ister ve her futbolcu gol kaçırdığında üzülür. Bu konuda da özel çalışmalar yapıyorum ve daha iyiye gittiğimi düşünüyorum. Ama eleştiri yaparken benim genç bir futbolcu olduğum unutulmamalı" dedi.


"O GÜNLERİ FAZLA HATIRLAMAK İSTEMİYORUM"
Geçen sezon Tokatspor maçında yaşadığı sakatlıktan dolayı çok üzüldüğünü vurgulayan Bruma, "O sakatlık sonrası işlerin ters gittiğini anladım. Bu oyunun kurallarından bir tanesi de bu. Sakatlık sonrası çok üzüldüm. Yavaş yavaş forma giymeye başladığım bir dönemdi. Ayrıca bu sakatlık sonrası Dünya Kupası'nı kaçıracağım da ortaya çıktı. Bu durum üzüntümü ikiye katladı, hatta yıkıldım. Neyse ki, şimdi o günler geride kaldı. Aslında o günleri fazla hatırlamak istemiyorum" ifadelerini kullandı.


"HOCANIN BENDEN BEKLENTİLERİ BÜYÜK"
Prandelli ile iletişiminin güçlü olduğunu da dile getiren sarı-kırmızılı futbolcu, "Hocanın benden beklentileri büyük, bunu biliyorum. Kapasitemin farkında. Kilit nokta, sorumluluk almam. Özellikle üçüncü bölgede, birebirde rakibi geçmemi ve rakibin arkasına koşular yapmamı istiyor. Ofansta takıma maksimum anlamda katkı vermem gerektiğini söylüyor" dedi.


Son olarak hedefleri hakkında da bilgiler veren Bruma sözlerini şöyle tamamladı: Maç sayısı anlamında ortaya bir hedef koymak çok doğru olmaz. Bütün maçlarda sahaya çıkmak için çalışacağım. Takım olarak dördüncü yıldızı sezon sonunda takmak istiyoruz. Ayrıca Şampiyonlar Ligi hedefimiz var. Yine Türkiye Kupası'nı geçtiğimiz sezon olduğu gibi kazanmak istiyoruz. Bu hedeflere giderken maksimum seviyede takıma yardım etmek için çalışacağım."

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...