Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bağ evindeki cinayette eski sevgiliye 50 yıl

/ Kaynak: DHA
Bağ evindeki cinayette eski sevgiliye 50 yıl

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Askerden izine gelip eski sevgilisi Gizem Tunç ve onun sevgilisi Murat Erdoğan'ı bağ evinde öldüren Deniz Boyraz 50 yıl hapis cezasına çarptırıldı

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, askerden izine gelip eski sevgilisi 21 yaşındaki Gizem Tunç ve onun sevgilisi taksi şoförü 29 yaşındaki Murat Erdoğan'ı bağ evinde öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan 22 yaşındaki Deniz Boyraz 50 yıl, delilleri gizlediği iddia edilen babası 52 yaşındaki Ali Boyraz da 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Geçen yıl 7 Eylül'de meydana gelen olayda, Murat Erdoğan ve Gizem Tunç, Erdoğan'ın dedesine ait Uzunmehmet Mahallesi'ndeki bağ evinde kesici ve delici aletle öldürülürken, evin 15 metre ilerisinde çalılık alanda bulunan Gizem Tunç'un kesilen elleri ve kıyafetleri ile Erdoğan'ın kıyafetleri, delil bırakmamak için alındı.


Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü'ne yeni kayıt yaptıran Gizem Tunç ve Murat Erdoğan'ın öldürülmesi ile ilgili olarak, Gizem'in eski sevgilisi, Murat Erdoğan'ın da yakın arkadaşı Deniz Boyraz, askerlik yaptığı Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nda gözaltına alındı.


2'ŞER KEZ MÜEBBET HAPİS İSTEMİ
Askere gittikten sonra yakınlaştıklarını öğrendiği eski sevgilisi Gizem ve arkadaşı Murat'ı, izne geldiğinde bağ evinde birlikte görünce öldüren Deniz Boyraz ve ona yardım ettiği iddia edilen babası Ali Boyraz hakkında, Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikişer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle açılan davanın bugünkü duruşmasında karar çıktı. nbsp;Duruşmaya tutuklu sanık Deniz Boyraz ve önceki duruşmada tahliye edilen babası Ali Boyraz ile ölen Gizem Tunç ve Murat Erdoğan'ın yakınları katıldı.
Tanık olarak dinlenen Murat Erdoğan'ın ablası Nur Kuru, kardeşinin bağ evinde Deniz'e saldırdığı yönündeki iddiaları kabul etmedi. Deniz'in kardeşine 'Ağabey' diye hitap ettiğini belirten Nur Kuru, "Kardeşim kavgacı biri değildir. Ayrıca olaydan 2.5 ay sonra sanığın bir arkadaşı eve geldi. Deniz'in bunu tek başına yapamayacağını, Murat'a gücü yetmeyeceğini söyledi" dedi.


'KENDİMİ SAVUNMASAYDIM ONLARIN YERİNE BEN MEZARDA OLACAKTIM'
Tutuklu sanık Deniz Boyraz ise "Murat'la 4.5 senedir öz kardeş gibiydik. Herkes gibi lay lay lom olamayız. Biz de delikanlıyız. Herkes bizi tanır. Benim kimsenin karısıyla kızıyla nişanlısıyla işim olmaz. Ama bizim arkadaşımız manitamıza göz dikmiş. Daha 'ağabey' mi diyeyim. Gizem'in sevgilisi olarak beni biliyorlar. Beni askere o gönderdi. Son sözüm, pişmanım. Ayrıca ben kick boks yaptım. Kendimi savunmasaydım ben mezarda olacaktım onların yerine" dedi. Sanık Deniz Boyraz'ın avukatı ise müvekkilinin sevgilisiyle en yakın arkadaşını bağ evinde bastığını ve saldırıya uğradığını, olayda ağır tahrik olduğunu ileri sürerek tahliye talebinde bulundu.
Bağ evindeki cinayette eski sevgiliye 50 yıl

TAHRİK İNDİRİMİ YAPILMADI
Mahkeme heyeti, cinayetleri tasarlayarak işlemediği kanaatine vardığı sanığa önce 'kasten adam öldürmek'ten iki kez ömür boyu hapis cezası verdi. Sonra bu ceza duruşmalardaki iyi hali gözetilerek 25'er yıldan 50 yıla indirildi. Mahkeme heyeti, olayda tahrik olmadığı gerekçesiyle cezada ayrıca bir indirim yapmadı. Tutuksuz sanık Ali Boyraz'a ise 'delilleri gizlemek'ten 1 yıl hapis cezası verildi.


GİZEM'İN BABASI: CEZA ÇOK DAHA AĞIR OLMALIYDI
Duruşma sonunda ölen Gizem Tunç'un babası Mehmet Yunus Tunç, sanıklara verilen cezanın az olduğunu savunarak, şöyle dedi:
"Bu cezayı yeterli bulmuyoruz. Benim kızımı sonradan gidip öldürmüş, katletmiş ve canavarca yapmış bunu. Babasıyla da olay yerine gece 01.00 ile 02.30 arasında gittikleri kesin. Beraber geldikleri de kesin, görgü tanıkları var. Olay yerine birlikte gidip delilleri yok ettiler. Ellerinin sonradan kesildiğine dair raporu da geldi. Böylece beraber oldukları kesin. Babasının aldığı cezayı hiç beğenmiyoruz. Beni çok rahatsız etti. Çok daha ağır alması gerekiyordu. Kendisi de ikişer kez müebbet hapis cezası alsaydı daha da iyi olacaktı."
Kızının sanık ile ilişkisini çok önceden bitirdiğine gösteren fazlasıyla delil olduğunu da belirten baba Tunç, "İfadelerde sanığın annesi, şu anda 'Nişanlım' dediği T.K., sanığın kızımla ilişkisi olmadığını bizzat söylüyor. Erkek kardeşi söylüyor. Olayı nefsi müdafaya getirmek adına kızımı 'Sevgilim' olarak kullanmaya çalışıyordu" dedi.
Bağ evindeki cinayette eski sevgiliye 50 yıl

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...