'Görüş birliği içindeyiz'

/ Kaynak: AA
'Görüş birliği içindeyiz'

DÜNYA Haberleri  / AA

Erdoğan ve Obama, Filistin'deki ateşkesi kalıcı hale getirme çabalarını destekleme hususunda görüş birliği içinde olduklarını belirtti.

Nato zirvesinde bir araya gelen Erdoğan ve Obama, Filistin'deki ateşkesi kalıcı hale getirme çabalarını destekleme hususunda görüş birliği içinde olduklarını belirtti.

Galler'de düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili görüşmelerini kapsamında ABD Başkanı Barack Obama ile de bir araya geldi.

Basına kapalı görüşme 1,5 saat sürdü. Erdoğan-Obama görüşmesi, Erdoğan'ın, zirve kapsamında gerçekleştirdiği en uzun görüşme oldu.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığına atanması beklenen Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın eşlik ederken, ABD Başkanı Obama'nın yanında Dışişleri Bakanı John Kerry hazır bulundu.

Filistin'de kalıcı ateşkes konusunda görüş birliği

Görüşmede, iki lider, Irak'ta tüm kesimleri kucaklayan bir hükümetin ivedilikle kurulmasına, Suriye'de ise Cenevre Bildirisi doğrultusunda gerçek bir siyasi dönüşüm gerçekleştirilmesinin büyük önem taşıdığına işaret etti.

Filistin'deki ateşkesi kalıcı hale getirmeye yönelik çabaları destekleme hususunda görüş birliği içinde olduklarını belirten iki lider, yakın temasta bulunma ve BM Genel Kurulu sırasında New York'ta tekrar bir araya gelme hususunda mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurda dönüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi için bulunduğu Galler'den, özel uçak "TUR" ile TSİ 19.55'te İstanbul'a hareket etti.

Erdoğan'ı Cardiff Havalimanı'ndan Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç ile diğer yetkililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da Türkiye'ye hareket etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...