Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan dünya liderlerine: 'Sessiz kaldınız IŞİD büyüdü'

Erdoğan'dan dünya liderlerine: 'Sessiz kaldınız IŞİD büyüdü'

DÜNYA Haberleri

'Şam rejiminin yaptıklarına seyirci kalınması sonucu bölgedeki kaos ortamından yararlanan terör örgütlerine karşı kapsamlı bir strateji geliştirilmeli'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Köşk'e çıktıktan sonra katıldığı ilk uluslararası toplantı olan NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ndeki baş döndüren trafiği devam ediyor. Galler'in Cardiff kentindeki zirvenin ilk gününde birçok devlet ve hükümet başkanıyla birebir görüşen Erdoğan, daha sonra Afganistan konusunun görüşüldüğü oturumda bir konuşma yaptı. Toplantıda liderlere hitap eden Cumhurbaşkanı, kritik ve hassas bir süreçten geçen Afganistan'a önümüzdeki dönemde de destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğleden sonra devlet ve hükümet başkanları düzeyinde toplanan NATO - Ukrayna Komisyonu oturumunda ise Ukrayna'nın siyasi bağımsızlığına, toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve milli birliğine Türkiye'nin desteğinin süreceğini belirtti.
KARABAĞ'I UNUTMADI
"Kırım'ın yasadışı ilhakının tanınmayacağını" ifade eden Erdoğan, baskıya maruz kalan Kırım Tatar Türklerinin izole edilmesine yol açılmaması, krize siyasi çözüm bulunmasına yönelik çabaların desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasında, daha önce söylediği gibi "NATO'nun Azerbaycan'a verdiği vaatleri yerine getirmesi gerektiğini" hatırlatan Cumhurbaşkanı, Karabağ sorununun Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözümlenmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
IŞİD'E KARŞI KARARLI ADIM nbsp;
Erdoğan, Cardiff Kalesi'ndeki Kuzey Atlantik Konseyi Çalışma Yemeği'ndeki konuşmasında ise Irak ve Suriye ekseninde bölgedeki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerini aktardı. "Suriye ve Irak'ta bölgesel güvenlik ve istikrarı tehdit eden şiddet ortamına karşı bütüncül bir yaklaşımla kararlı adımlar atılması gerektiğine" işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şam rejiminin yaptıklarına seyirci kalınması neticesinde bölgede ortaya çıkan kaos ortamından yararlanan terör örgütlerine karşı kapsamlı bir strateji geliştirilmesi gerektiğini" vurguladı. nbsp;

OBAMA: IŞİD'İN SONU EL KAİDE GİBİ OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinin ardından bir açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama, IŞİD terör örgütüne sert mesajlar verdi. Obama, IŞİD'i zayıflatacağız ve sonunda bozguna uğratacağız, tıpkı El Kaide'ye yaptığımız gibi" dedi. İngiltere Başbakanı Cameron da, "IŞİD probleminin sebebinin bir parçası da Suriye Devlet Başkanı Esad'dır" açıklamasında bulundu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...