Kılıçdaroğlu'na İnce ayar! Karizması fena çizildi

Kılıçdaroğlu'na İnce ayar! Karizması fena çizildi

GÜNDEM Haberleri

CHP lideri tekrar seçildi ama umduğu desteği göremedi. 177 imzayla aday gösterilen İnce, 415 oy alıp Kılıçdaroğlu'nu salladı!

Acnamuhalefet partisi CHP, tarihinin 18. olağanüstü, son dört yılın da 6. kurultayını yaptı. ATO Congresium'da gerçekleştirilen kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce yarıştı. Kılıçdaroğlu 944, İnce ise 177 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday gösterildi. Ancak Kılıçdaroğlu, sandık başında 204 fire vererek 740 oy alabildi. 177 delegenin oyuyla aday gösterilen Muharrem İnce ise nbsp;415 delegenin desteğini kazandı. Kılıçdaroğlu, 4 yıllık genel başkanlık döneminde ilk kez bir adayla yarıştı ancak bir anlamda seçimlerden yara alarak çıktı. Kılıçdaroğlu'nun tahtını sallayan İnce "Delege, korktuğu için oy vermedi. Sorumluğum arttı. Daha çok çalışacağım" dedi. Sonuç, Kılıçdaroğlu için hayal kırıklığı oldu. Genel Başkanın bugün sunacağı anahtar listesini yeniden gözden geçirebileceği, Mehmet Bekaroğlu'nu kadroya almayabileceği konuşuluyor.
Sabah salonda yan yana oturup, ele ele delegeleri selamlayan rakipler, daha sonra birbirlerine sert sözlerle yüklendi. İnce, genel başkanı "partiyi sağa kaydırmakla" ve "tek adam olmaya gitmekle" suçladı. Kılıçdaroğlu ise İnce üzerinden 'ağa' diye nitelendirdiği bazı isimlere, 'sizi sileceğim' diyerek gözdağı verdi. Ulusalcı kanada göndermede bulunan Kılıçdaroğlu, "Kavgalara izin vermeyeceğim" diye sert çıktı. Konuşmasında Kürt seçmene de mesaj veren Kılıçdaroğlu, "yerel yönetimlere özerklik vaadi"nde bulundu. nbsp;
Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi.
ÇALIŞMAYAN GİDER: Yüzde 33 cinsiyet kotası, yüzde 10 gençlik kotası getirdik. Daha değişim bitmedi. Durmayacağız. Biz, devrimci bir partiyiz, özgüveni yüksek bir partiyiz. Partide, aktif ve pasif üyelik getireceğiz. Aidatını ödeyen gelecek, seçme seçilme hakkını kullanacak. Yoksa 500 kişinin aidatını yatırıp, 'Gelin bana oy verin' diyen zihniyeti sileceğim. Bir sendika ağaları var, bir de parti ağaları var. Parti ağalarını da sileceğim.
SOL TEKELİNİZDE DEĞİL: Parti sağa kayıyormuş. Niye söylüyorlar bunu? Size söyleyeyim, ben merkezci sol anlayış bunu söyletiyor. 'Ben varsam CHP'nin içinde sol var. Ben yoksam CHP solda değil.' Kimse kusura bakmasın, sol kimsenin tekelinde değil. Yok böyle bir şey. CHP neredeyse, aslanlar gibi oradadır.
GEÇMİŞLE ONUR DUYUYORUZ: "CHP geçmişiyle yüzleşemez" deniliyor. Niye yüzleşmeyelim? Yeri, zamanı gelirse yüzleşiriz. Biz geçmişle onur duyuyoruz."
TÜZÜK DIŞINA ÇIKAMAZSINIZ: Diyorlar ki, 'Bu kurultay bir tasfiye kurultayı mıdır?'. Asla, her oya ihtiyacımız var, her kişiye ihtiyacımız var. Tasfiyeden yana değilim, birlikten yanayım. Ama CHP kimliğini aldıktan sonra programının dışına çıkamazsın, tüzüğünün dışına çıkamazsın. Seni sınırlayan odur, beni de sınırlayan odur."
DEVRİMCİ KEMAL'İM BEN!: CHP'nin elitist bir parti olduğu iddialarını reddediyorum. Elitizmi reddediyorum. Ben bir Cumhuriyet çocuğuyum, Dersimli Kemal'im ben, devrimci Kemal'im ben. Bana çalışan adam lazım, rakı sofralarında konuşan adam değil. Bütün bu projeleri ürettik, çıkıp yeteri kadar anlattılar mı? Her şey genel başkandan beklenmez. Adam gibi çalışacağız.
ÖZERKLİK GETİRECEĞİZ: "Hakkari'de 'yerel yönetim özerklik şartını getireceğiz' dedim. CHP Kurultayında yine söylüyorum; CHP iktidarında yerel yönetim özerklik şartını mutlaka getireceğiz. Biz Kürt sorunu çözmeye kararlıyız ve çözeceğiz, göreceksiniz. Her soruna değindik, bu sorunu da çözeceğiz. Çünkü bu sorunun temelinde özgürlük ve demokrasi var."
KAVGAYA İZİN VERMEM: "Diyorlar ki, 'Kılıçdaroğlu seçildi, çok demokrattı, şimdi baskıcı olmaya başladı.' Kimse bana demokrat dersi vermesin. Demokrasinin ve disiplinin ne olduğunu bilirim. Kavgaya izin vermeyeceğim. Herkes bunu bir kez daha bilsin."
PARTİ TÜZÜĞÜNDE DEĞİŞİKLİK
CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda parti tüzüğünde değişiklik yapıldı. Kabul edilen değişikliklere göre, internet üzerinden partiye üye olmanın önü açıldı. İlçe başkanları tarafından yapılan üye alım işlemleri, il başkanları tarafından da gerçekleştirilebilecek. nbsp;

nbsp;Kılıçdaroğlu'na İnce ayar! Karizması fena çizildi
KORKU İMPARATORLUĞUNUN İŞARETİ
Kılıçdaroğlu, sonuçların ardından İnce'yi kürsüye çağırıp delegeleri selamladı.?İnce sonucu şöyle değerlendirdi: "Kılıçdaroğlu için 944 kişi önce imza vermiş. Sandıkta bu oy 740'a düşmüş, benim için 415'e çıkmışsa bu korku imparatorluğunun sürdüğünün işareti. İmza vermekten korkmuşlar. Delege demek istiyor ki; işler kötüye gidiyor."

İNCE'DEN KILIÇDAROĞLU'NA:
ERDOĞAN'A ÇANKAYA'YI ALTIN TEPSİDE SUNDUN!
Divan Başkanlığı'nı Engin Altay'ın yaptığı kurultayda ilk konuşan Muharrem İnce oldu. Partinin seçimlere sağ tandanslı adaylarla girmesini eleştiren İnce özetle şunları söyledi: "Oy sağda, o zaman sağdan bir aday bulalım oylar da çantada keklik olsun mantığı, doğru bir mantık değildir, bu seçmene saygısızlıktır, hiledir. 90 yıllık bir parti, Cumhuriyeti kuran bir parti, Başkenti'nde kendi kadrolarından bir aday bulamıyorsa yazıklar olsun. Ben, Sayın Kılıçdaroğlu'nu kişi olarak çok severim, yıllarca bu partide beraber görev yaptık. Namuslu bir adam olduğundan hiçbir şüphem yok ama uyguladığı yanlış politikalarla Recep Tayyip Erdoğan'a cumhurbaşkanlığını hediye etmiştir. Ben, buna isyan ediyorum. Parti Meclisi'ni dinlemedi, il başkanlarını dinlemedi. Grubunu dinlemedi. Tek başına karar verdi. Bir disiplinsizlik varsa, disiplinsizliği yapan kendisidir. Kılıçdaroğlu, "Elimi masaya vuracağım" demiş. Siparişle masaya yumduk vurursanız, yalnızca eliniz acır, kimse korkmaz. Siz demediniz mi 'Partide korku duvarını yıkmaya geldim' diye. Kılıçdaroğlu, tek adamlığa gidiyor."
nbsp;Kılıçdaroğlu'na İnce ayar! Karizması fena çizildi
NOTLAR
DÜĞÜN SALONUNDA KURULTAY
gt; CHP'nin kurultaya, bir spor salonu yerine ATO Congresium Merkezi'ne yapıldı. Salona alınanların sayısı son derece sınırlı kaldı. Bu yüzden kargaşa yaşandı. Bu durumu eleştiren Muharrem İnce, "Yazık değil mi düğün salonlarında kurultay yapıyoruz" dedi.
gt; 'Birlik ve Kardeşlik' sloganın yer aldığı kurultayda salona Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce eşleriyle birlikte geldi.
gt; Konuşmaların yapıldığı platforma, "Güçlü CHP, Güçlü Demokrasi, Güçlü Türkiye" ifadeleri yazıldı. Salona Atatürk ve Kılıçdaroğlu'nun posterleri konuldu.
gt; Eski Genel Başkanlar Deniz Baykal, Altan Öymen ve Murat Karayalçın'ın yanı sıra Mustafa Sarıgül ile eski Genel Sekreter Önder Sav da kurultaya katıldı.
gt; Muharrem İnce'nin konuşması sırasında bazı partililer tepki olarak "Başbakan Kemal, halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganları attı. Konuşmasına bir süre ara vermek zorunda kalan İnce, "Ama sokak öyle demiyor. Bana propaganda yapmayın" diye karşılık verdi.
gt; Kurultaya katılanlar arasında Soma'da hayatını kaybeden madenci yakınları, Gezi olaylarında ölen gençlerin yakınları, Uludere'de ölenlerin aileleri ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da katıldı.

İLK DEFA BİR SEÇİM KAZANDI!
AK Parti karşısında 5 seçim kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, ilk defa seçim kazandı. Ancak oyları eridi. Dün 740 delegenin desteğini kazanan Kılıçdaroğlu 2010'da 1189, 2012 yılında 1164 oy almıştı.
Şükran KABAN / TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...