Ülker, United Biscuits ile masaya oturuyor

Ülker, United Biscuits ile masaya oturuyor

Ekonomi Haberleri

Ülker Bisküvi, dünyanın altıncı büyük bisküvi üreticisi İngiliz United Biscuits'i satın almak için haftaya masaya oturuyor.

United Biscuits'in görüşeceği firmalar arasında Ülker'in yanı sıra ABD'li Kellogs, İtalyan Ferrero, Kanadalı fon Ontario Teachers' Pension Plan da bulunuyor. United Biscuits'in bu görüşmeler sonucunda şirketin tamamını bu adaylardan birine satması ya da şirketi halka arz etme kararı alması bekleniyor. United Biscuits 2013 yılındaki 1.10 milyar sterlinlik satışlarıyla ciro bakımından dünyanın en büyük altıncı kurabiye üreticisi konumunda bulunuyor. Satın alma anlaşmasının 2 milyar sterlini bulabileceği belirtiliyor. Şirket İngiliz pazarının yüzde 25'ini elinde bulunduruyor. Şirket bünyesinde Jaffa Cakes, McVitie's gibi İngiliz tüketicinin yakından tanıdığı köklü markalar bulunuyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...