ABD'den IŞİD'e 4 yeni hava saldırısı

/ Kaynak: AA
ABD'den IŞİD'e 4 yeni hava saldırısı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD ordusu, Irak'ta Musul Barajı ve Erbil yakınlarındaki Irak Şam İslam Devleti terör örgütü hedeflerine dört yeni hava saldırısı düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla yapılan saldırılarda IŞİD'e ait bir gözetleme noktası, "humvee" tipi araç, bir silahlı araç, bir kamyon ve üç havan topu mevzisinin imha edildiği belirtildi.


Operasyonda görev alan tüm uçakların daha sonra bölgeden güvenli biçimde ayrıldığı kaydedildi.


CENTCOM, ABD ordusunun Irak genelinde şimdiye kadar 131 hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.


40 IŞİD militanı öldürüldü


Öte yandan Irak ordusunun El-Enbar vilayetinde düzenlediği hava saldırısında, Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü mensubu 20 kişinin öldüğü belirtildi.


Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava kuvvetlerinin, Hadise ilçesine bağlı Bervane kasabasında, terör örgütü IŞİD'e ait 3 noktayı bombaladığını ifade etti.


Saldırıda IŞİD mensubu 20 militanın hayatını kaybettiği aktaran Kerhut, ağır silah taşıyan 4 aracın da kullanılamaz hale geldiğini kaydetti.


Irak'ın Musul ilinin Başika nahiyesindeki çatışmalarda da 3 Peşmerge komutanının ve 20 IŞİD militanının öldüğü bildirildi. nbsp;


Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Politbüro Üyesi Sadi Ahmet Pire, yaptığı açıklamada, Başika nahiyesini ele geçirmek için başlatılan operasyonda, Peşmerge komutanlarından Aşki Surçi, Cemil Muhammed Salih ve Nazım Nakebi'nin hayatını kaybettiğini belirtti. Pire, aynı çatışmalarda IŞİD'den 20 militanın öldüğünü aktardı. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...