Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya ateşkesi bozdu

/ Kaynak: AA
Rusya ateşkesi bozdu

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'nın doğusunda dün akşam itibarıyla ateşkes ilan edilmesine rağmen, Rusya yanlısı ayrılıkçıların, hükümet güçlerine ateş açtığı bildirildi.

Ukrayna istihbarat birimlerine yakınlığı ile bilinen Askeri-Siyasi Araştırmalar Merkezi Başkanı, Enformasyon Direniş Grubu Temsilcisi Dmitriy Timçuk, sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, "teröristlerin söz konusu ateşkese uymayarak terörle mücadele operasyonunu yürüten hükümet güçlerine ateş açtığını" ileri sürdü. nbsp;Timçuk, "terörist çetelerin", dün Minsk'te AGİT'in katılımıyla Ukrayna, Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetleri temsilcileriyle imzalanan protokol gereği öngörülen ateşkese riayet etmediğini kaydederken, Rus askerleri ve teröristlerin Donbas'ta bulunan Ukrayna askerlerinin konuşlandıkları mevzilere ateş açmaya ve saldırmaya devam ettiğini dile getirdi. nbsp;Timçuk, bu çerçevede dün saat 18.00'den sabaha kadar Donetsk Havaalanı hududunda bulunan Ukrayna askerlerine birkaç kez saldırı düzenlendiğini kaydederek, Popasnaya, Krasnogorovka, Zolotoe ve Novotroitski yerleşim birimlerinde bulunan Ukrayna silahlı kuvvetlerine de saldırıların yapıldığını ifade etti. Timçuk, "Ukrayna ordusunun söz konusu ateşkes koşullarına tamamen riayet ettiğini ve sadece saldırılara yanıt verdiğini" söyledi.


Belarus'un başkenti Minsk'te dün bir araya gelen "Ukrayna-Rusya-AGİT" Üçlü Temas Grubu toplantısına katılan Ukrayna'nın eski Devlet Başkanı Leonid Kuçma, Rusya'nın Kiev Büyükelçisi Mihail Zurabov ile Lugansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri yetkilileri, saat 18.00 itibarıyla ateşkesin ilan edilmesi ve rehinelerin değişimine ilişkin ön protokolü imzalarken, Devlet Başkanı Petro Poroşenko da silahlı kuvvetlere ateşkes emri vermişti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...