Ergin Ataman: İsteğim buydu

Ergin Ataman: İsteğim buydu

SPOR Haberleri

'Hedefimiz çeyrek final. Bana '3 takım arasından hangisini istersiniz?' diye sorsalardı, Avustralya'yı seçerdim.'

Basketbol Dünya Kupası C Grubu'nda ikinci olarak son 16 takım arasına kalan A Milli Basketbol Takımı, ilk hedefine ulaştı. İkinci turda Avustralya ile eşleşen 12 Dev Adam, Barcelona'da yarın TSİ 21.00'de çeyrek finale yükselebilmek için sahaya çıkacak. Başantrenör Ergin Ataman, "Zor oldu ama grubu ikinci bitirmeyi başardık. Takımın koymuş olduğu karakter, müthiş bir karakterdi" dedi. Dominik Cumhuriyeti maçına daha rahat çıktıklarını ve bunun da oyunlarına yansıdığını söyleyen Ataman, "Kazanmamız gereken bir maçtı ve grubu hedeflediğimiz yerde bitirdik. Şimdiki hedefimiz de çeyrek finale yükselmek. Bunun için karşımıza Avustralya geldi. 3 takım arasından hangisini istersiniz diye bana sorsalardı, küçük bir farkla Avustralya'yı seçerdim. Ligimizde oynamış ve hâlâ oynayan, tanıdığımız isimler var. Hazırlıklarımızı buna göre yapacağız" diye konuştu. Milli Takım kaptanı Kerem Gönlüm ise "Grup maçları hiç de kolay olmadı. Ama sonuçta hedeflediğimiz yerdeyiz. Sadece fizik olarak değil kafa olarak da yıprandık. 2 gün dinlenme iyi olacak. Kimseden korkumuz yok. Birlikte oynadığımız zaman neler yapabileceğimizi gösterdik. Ama daha bir şey başarmadık" ifadesinde bulundu. Sinan Güler de "Kendimize güvenerek iyi basket oynayarak kazandık. Hak ettiğimiz ve istediğimiz şeyi de aldık. Şimdi çeyrek finale kalmak ve daha sonra önümüze bakmak istiyoruz. Yorucu bir maç sürecinden sonra bugünün rahat geçmesi herkes için iyi oldu. En azından bir süre dinleneceğiz" değerlendirmesinde bulundu. Milli basketbolcu Ender Arslan da "Buraya grup ikinciliği için gelmiştik, bunu da başardık. Tek amacımız şu anda önümüzdeki maçı geçip ilk 8'e kalmak. Bu bizim için çok büyük bir başarı olacak" diye konuştu.


Kanguru çok tanıdık
İkinci turda Türkiye ile eşleşen Avustralya, D Grubu'nu Litvanya ve Slovenya'nın ardından 3 galibiyet, 2 mağlubiyetle üçüncü bitirdi. Turnuvaya Slovenya mağlubiyetiyle başlayan Kangurular, Güney Kore'yi 89-55, Litvanya'yı 82-75, Meksika'yı 70-62 yendi. Avustralya'nın gruptaki son maçında Angola'ya 91-83 yenilmesi ise çeyrek finalde muhtemel bir ABD eşleşmesinden kaçındığı için rakibine mağlup olduğu iddialarının ortaya atılmasına sebep oldu. Avustralya'nın 12 kişilik kadrosunda, Türkiye'de forma giyen iki oyuncu bulunuyor. Beşiktaş'tan Ryan Broekhoff ve G.Saray'dan Nate Jawai, ülkesinin başarısı için ter döküyor. nbsp;


EMİR VE ÖMER ZİRVEDE
Dünya Kupası grup aşamasında Türkiye'nin en skorer ismi maç başına 11.8 sayı atan Emir Preldzic oldu. Milli basketbolcu genel sıralamada 31. sırada yer alırken, asist kategorisinde ise 4.2 ortalamayla 11. sırada bulunuyor. Ribaunt canavarı Ömer Aşık ise 9.2 ortalamayla genel klasmanda 5. oldu. Ömer ayrıca Ukrayna maçında aldığı 20 ribauntla İspanya'da bir maçta en fazla ribaunt alan oyuncu olmayı da başardı.


Elemeler başlıyor
Dünya Kupası'nda ikinci tur heyecanı bugün oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. Günün programı şöyle: 17.00 ABD-Meksika, 19.00 Fransa-Hırvatistan, 21.00 Dominik Cumhuriyeti-Slovenya, 23.00 İspanya-Senegal.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...