Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özel okulun faturası kabardı

/ Kaynak: AA
Özel okulun faturası kabardı

EĞİTİM Haberleri  / AA

Son 1 yılda özel ilköğretim ücreti yüzde 9,9, özel üniversite ücreti yüzde 8,6, özel lise ücreti yüzde 7,5 arttı.

Velilerin çocuklarını özel üniversitede okutmak için ortalama 21 bin 500, özel lisede okutmak için 15 bin 800, özel ilköğretim okulunda okutmak için 13 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor. nbsp;


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, özel eğitim kurumları arasında Ağustos 2013-Ağustos 2014 arasında ücreti en fazla artan özel ilköğretim okulları oldu. Özel ilköğretim okulu ücreti geçen yılın ağustos ayında ortalama 11 bin 825 lira iken bu yılın aynı ayında 13 bin 131 liraya çıktı. Özel ilköğretim okulu ücretindeki yıllık artış yüzde 9,9'u buldu.


Özel okullar arasında son bir yılda ücreti en fazla artan ikinci eğitim kurumu özel üniversiteler oldu. Özel üniversiteler için geçen yılın ağustos ayında ortalama 19 bin 646 lira ödenirken, bu miktar bir yılda 21 bin 489 liraya çıktı. Bu okullardaki yıllık artış yüzde 8,6'ya karşılık geldi.


Özel lise ücretindeki yıllık artış ise yüzde 7,5 seviyesinde gerçekleşti. Geçen yılın ağustos ayında özel lisedeki eğitim için ortalama 14 bin 604 lira ödenirken, bu yılın aynı ayında özel lise eğitiminin faturası 15 bin 793 liraya çıktı. nbsp;


Aynı dönemde liseye hazırlık eğitimi verilen dershane ücretinde yüzde 9,4'lük artış yaşandı. Geçen yılın ağustos ayında saatlik ders ücreti ortalama 6 lira iken, bu yılın aynı ayında 6,6 liraya çıktı.


Üniversiteye hazırlık amacıyla faaliyet gösteren dershanelerin ücretindeki artış ise yüzde 7,7 oldu. Geçen yıl üniversiteye hazırlık için ders başına ortalama 5,7 lira ödenirken, bir yıllık dönemde bu miktar 6,1 liraya yükseldi.


Söz konusu dönemde anaokulu ücreti yüzde 8,5, kreş ve gündüz bakımevi ücreti yüzde 7,2, üniversite katkı payı yüzde 2,9 arttı.


TÜİK verilerine göre, son bir yılda eğitim kurumu ve hizmetlerinde yaşanan fiyat değişimleri şöyle: nbsp;

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...