Gayrimenkulden 7 ayda 1.2 milyar TL döviz geldi

Gayrimenkulden 7 ayda 1.2 milyar TL döviz geldi

Ekonomi Haberleri

GYODER Başkanı Aziz Torun, 'Her geçen gün büyüyen gayrimenkul sektörü artık rant değil, stratejik öneme sahip tabii kaynaklar kapsamında değerlendirilmeli"

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, "Bu yılın ilk 7 ayında yabancıya 10 binin üzerinde gayrimenkul satıldı ve 1 milyar 200 milyon liralık döviz girişi gerçekleşti" dedi. Gelişen Kentler Zirvesi'nin altıncısı, bu yıl Kayseri'de düzenlendi. Zirvede konuşan Torun; gayrimenkulü rant getiren değil, katma değer oluşturan bir sektör olarak görmek gerektiğini vurguladı. Torun, "Yabancılara bugüne kadar ciddi satışlar gerçekleştirildi. Artık sektör tabii kaynaklar kapsamında ele alınmalı. Sadece Mall of İstanbul'da yabancılara 315 ofis ve daire sattık. 215 milyon lira gelir elde ettik" diye konuştu.
Zirveye katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, üretime vurgu yaparak, "Üretime dönük fonlar aracılığıyla gayrimenkulü desteklemek lazım. Zengin ülkeler böyle yapıyor. Kentleşme, yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda sosyolojik bir olgudur" ifadelerini kullandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise şunları söyledi: "Kamu, özel sektör, akademik dünya bir araya gelerek önümüzdeki dönemde bütün Türkiye'nin Mekansal Strateji Planı'nın hazırlanması konusunda çalışmalar başladı. Bu katılımcı demokrasi anlayışından dolayı teşekkür ediyorum." Gelişen Kentler Zirvesi'nin altıncısına ev sahipliği yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de, planlarını şöyle anlattı: "Şehirde dönüşüm anlamında ciddi mesafeler aldık. Şimdi sıra Erciyes Dağı'na geldi. Avusturya Insburg'daki kayak merkezlerini inceledik. Aynı modeli burada uygulayacağız. Türkiye'de halen ciddi kayak pisti yok. Sadece teleferik ve telesiyejlerle bu iş olmuyor. Erciyes'i kayak turizminin merkezi yapacağız."

ZİRVEYE GENİŞ KATILIM GERÇEKLEŞTİ

Kayseri'de düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Enerji Bakanı Yıldız, GYODER Başkanı Torun, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki katıldı.



ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI GÜLLÜCE: nbsp;Kentsel dönüşümün partisi olmaz
Deprem ve kentsel dönüşümün önemini vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Deprem ülkesinde yaşıyoruz. Hızla kentsel dönüşümü yapmamız lazım. Fakat kentsel dönüşüm Türkiye'de çok genç bir uygulama. Hem yüksek yargı hem de uygulayıcılar, deneme yanılma yoluyla ilerliyoruz. Yasanın bazı maddeleri anayasa mahkemesi tarafından iptal edildi. Ekim-kasım gibi yasada düzeltme yapacağız. Kentsel dönüşüm, rutin inşaat yapmak gibi ele alınamaz. Bundan sonraki süreçte dönüşümü hızlandıracağız" dedi. "Kentsel dönüşümün partisi olmaz" diyen Güllüce, şöyle devam etti: "Hangi parti olursa olsun belediye başkanlarımız bizimle muhatap olsunlar. Uygun yol haritası çizelim, her türlü desteğe hazırız. Türkiye daha hızlı, daha çok hem deprem riskinden hem de bu çöküntü alanlardan kurtulsun" diye konuştu.
Enes DEMİRAY nbsp;





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...