Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rusya'dan tedirgin eden hamle

/ Kaynak: AA
Rusya'dan tedirgin eden hamle

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya Kuzey Buz Denizi'nde askeri üs kuruyor. Amiral Korolev, burada görev alacak mürettebat ile araç, gereçlerin gemilerle üsse taşındığını bildirdi.

Rusya, Kuzey Buz Denizi'nde askeri üs kuruyor. Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya, Kuzey Buz Denizi'ndeki Novosibirsk Adaları'na, buz kırıcı "Admiral Levçenko" gemisini, "Georgiy Pobedonoseç", "Kondopoga" isimli askeri gemilerini, "Sergey Osipov" tankerini, "Pamir" kurtarma ve çekici gemisi ile Baltık Donanması'nın "Aleksandr Puşkin" gemisini gönderdi.


Kuzey Donanması Komutanı Amiral Vladimir Korolev, gemilerin daimi görev yapmak için gönderildiğini söyledi. nbsp;


Novosibirsk Adaları'nda Kuzey Donanması için daimi üs kurulduğunu bildiren Korolev, burada görev alacak mürettebat ile araç, gereçlerin gemilerle üsse taşındığını belirtti. nbsp;


Ağustos sonlarında Kanada Dışişleri Bakanı John Baird, Rusya'nın Kuzey Buz Denizi'nde askeri potansiyelinin artırmasından tedirgin olduklarını ve bölgedeki çıkarlarını korumak için güç kullanımı dahil her türlü önlemi almaya hazır olduklarını bildirmişti. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...