İstanbul göle döndü, araçlar mahsur kaldı

İstanbul göle döndü, araçlar mahsur kaldı

YAŞAM Haberleri

İstanbul'un Eyüp ilçesinde aniden bastıran şiddetli yağmur nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle döndü

İstanbul'da beklenen şiddetli yağış öğle saatlerinde başladı ve kentin bazı yerlerini etkisi altına aldı. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin hava tahmin raporlarında yapılan değerlendirmelere göre, bugün 09:00 ile 18:00 arasında kuvvetli yağış bekleniyordu. Raporlarda yağışın özellikle Küçükçekmece ve batısında etkili olacağı tahmin edilmişti.


Öngörülen yağmur öğle saatlerinde başladı. Yağış özellikle Beyoğlu, Kağıthane ve Şişli'de sokaktakileri zorda bıraktı. Cadde ve merdivenler yine aşırı yağmurun etkisi altında kaldı.

Alibeyköy'de yağan kısa süreli şiddetli yağmur, bölgede bazı cadde ve sokakları göle çevirdi. Rögar kapaklarının taşması sonucu kapanan yolda uzun süre minibüste kurtarılmayı bekleyen yolcular, itfaiye ekiplerinin yardımıyla tahliye edildi. Daha sonra itfaiye ekipleri tarafından çekilerek kurtarılan minibüs, kullanılmaz duruma geldi. Bazı yolcu minibüslerinin aynı yoldan geçmeye çalışması dikkat çekerken, suyla kapanan yoldan geçmeye çalışan bir motosikletli de, aracı arıza yapınca yolda kaldı.

İstanbul göle döndü, araçlar mahsur kaldı

İstanbul'da yağışın yarın da etkisini azaltarak devam etmesi bekleniyor. nbsp;

Avrupa yakasında Küçükçekmece, Başakşehir, Çatalca, Arnavutköy, Beylikdüzü, Silivri, Esenyurt, Avcılar, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa, Anadolu yakasında ise Pendik ve Tuzla'da yüzde 60 ihtimalle metrekareye 20 ila 50 kg kuvvetli yağış düşeceği tahmin ediliyor.

İstanbul göle döndü, araçlar mahsur kaldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tüm birimleriyle kritik noktalarda tedbirlerini aldığını, muhtemel sorunlara karşı çalışmaların AKOM'dan yönetileceğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...