Başbakan Davutoğlu'ndan teşekkür yemeği

/ Kaynak: İHA
Başbakan Davutoğlu'ndan teşekkür yemeği

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ahmet Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 62. Hükümet Programı dolayısıyla AK Parti Genel Merkezi'nde teşekkür yemeği verdi.

nbsp;Davutoğlu, "AK Parti grubunun göstermiş olduğu kararlı tavrı birlikte burada kutlayalım istedim. Hayat akıyor, siyasi hayat gibi sosyal hayat da. Bu vesileyle yemeğe oturduğumuz anda gelen iki haber dolayısıyla bir taziye, bir de 'hayırlı olsun' demek istiyorum. Bülent Gedikli arkadaşımızın teyzesi ve halası hanımefendiler vefat ettiler ama masaya oturmuşken Mehmet Muş kardeşimizin de bir güzel kız bebeği olduğu haberi geldi. Mişa bebeğe hayırlı ömürler diliyoruz.
Aslında hayat ile ölüm nasıl iç içe geçmişse, bir masa etrafında biraradaysa siyasi hayatta da birçok kendi içindeki gelişmeyi de birlikte yaşıyoruz. Partiler kurultaylar, kongreler yapıyorlar ve siyasi hayatımız yeniden yapılanıyor. Biz, bu siyasi hayatın yapılanmasını 'Yeni Türkiye' olarak isimlendirirken aslında bu yapılanmanın tam ve geniş kapsamlı bir yapılanma olmasına yaptığımız sorguyla ilgilidir. Tam ve siyasi yapılanmadan kasıt, siyasi kültür değişimidir. Siyasi etik değişimidir. Aynı zamanda bununla birlikte kurumsal değişim, devletimizin milletle bir bütün halinde yeniden tanzim edilmesi çabası, arayışıdır. Ekonomimizin 12 yıllık başarılar üzerinde tekrar sürdürülebilir insani kalkınma ilkesi etrafında inşa edilmesidir" dedi.
Demokrasinin yeni bir zemin üzerinde 12 yıllık birikim içinde ilerleyeceğini anlatan Davutoğlu, kritik bir dönemden geçildiğini ve bütün sınavların başarıyla karşılandığını ifade etti. Davutoğlu, esas meydan okumalara, mahalli seçimlere ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine tek yürek, tek akıl ve tek zihin olarak girildiğini anlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın 30 Mart'ta partimizi seçimlere götürme kararlılığı yanında özellikle de 10 Ağustos'ta vurguladığı büyük başarıyla birlikte bu iki sınavı da geçtik. Bazen büyük cihat, küçük cihat ayrımı yapılır. Tabii biz bunu Hadis-i Şerif'in o anlamıyla kullanıyoruz. Bazen dışa dönük verilen mücadeleler ve içe dönük verilen mücadele farklı psikolojiler gerektirir. Biz, bir buçuk yıl içinde çok mücadele verdik. Gizli provokasyonlara, 17 Aralık, 25 Aralık provokasyonlarına karşı.
Seçimden 3 gün önce ortaya atılan Dışişleri dinleme skandallarına kadar büyük bir dışa dönük mücadele içinden dik bir şekilde çıktık. Bu dışa dönük mücadelede muhatabımız olan ve bu mücadeleyi mayınlı bir tarlaya dönüştürmeye çalışan çevreler bu sefer beklediler ki biz içe dönük mücadeleyi verelim ve kendi içimizde bir şekilde özgüvenimizi sarsan, enerjimizi tüketen bir mücadele anlamına gelelim. Tam aksi oldu, çünkü onların bilmedikleri ve anlamadıkları bir başka ortak ruh var AK Parti'de. Bu ortak ruha nüfuz edemedikleri için, bizim daha çocukluğumuzdan itibaren kendi içinde ahlaki bakımdan kendisiyle muhasebede olduğu bilinciyle yetiştiğimizi bilmedikleri için kendileri gibi mevkiler uğruna kardeşin kardeşe düşürdüğü gibi AK Parti içinde ihtilaflar yaşanacağını hesap ettiler, ümit ettiler" ifadelerini kullandı.
AK Parti grubuna seslenen Davutoğlu, "Bütün bu beklentileri boşa çıkardığınız, kendi içimizde ahlaki erdemi göstererek hiçbir dışa dönük mücadelenin içimizde herhangi bir parçalanmaya ve nefsi bir zaafa dönüşmeyeceğini ispat ettiğiniz için her birinize teşekkür ediyorum" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...