Afganistan'da 86 Taliban militanı öldürüldü

/ Kaynak: AA
Afganistan'da 86 Taliban militanı öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Afganistan'ın değişik bölgelerinde Taliban'a yönelik operasyonlarda 86 militan öldürüldü.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son 24 saatte Belh, Kandahar, Zabil, Paktika, Herat, Badgis, Kapisa ve Helmand vilayetlerinde nbsp; düzenlenen operasyonlarda 86 Taliban militanının öldürüldüğü, 62'sinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, çok sayıda silah ve patlayıcının ele geçirildiği operasyonlarda, 6 militanın gözaltına alındığı ve Taliban tarafından Kandahar, Cevizcan ve Herat vilayetlerinde yerleştirilen altı bombanın etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Son dönemde ülke genelinde Taliban saldırılarının artmasının ardından, Afgan güçleri geniş çaplı operasyonlar başlatmıştı.

Taliban ise yaptığı açıklamada, Kapisa vilayetine bağlı Necrab ilçesinde 2 Afgan polisini öldürdüklerini, Afganistan'ın değişik bölgelerinde de örgütün düzenlediği onlarca saldırıda çok sayıda Afgan ve yabancı askerin öldüğünü iddia etti. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...