'Gaz maskesiz nefes almayın'

'Gaz maskesiz nefes almayın'

DÜNYA Haberleri

Türkiye'nin İzlanda ile salı günü oynayacağı Euro 2016 maçı öncesi, ada ülkesinden ürkütücü haberler gelmeye devam ediyor.

Holuhraun'da bulunan yanardağın 16 Ağustos'tan beri devam eden volkanik hareketleri, adada depremlere neden oluyor. O tarihten bu yana 190'nın üzerinde ve 5 şiddetinden yüksek depremler olduğu kaydedildi. Günde yüzlerce deprem hareketinin yaşandığı İzlanda'da, "sallanmak" insanlar için sıradan hale geldi.
nbsp;
NEFES ALMAK TEHLİKELİ

Yanardağın hareketleri de günden günde yayılırken, Vatnajökull yanardağının lavlarının 3 kilometrelik bir çapta yayıldığı belirtildi. Saniyede 300 ila 500 metreküp arası lav fışkırırken, şu ana kadar oluşan lavların 16 ila 25 milyon metreküp arasında olduğu belirtildi.
nbsp;
Ayrıca, şu an İzlanda'da gaz ölçüm seviyeleri sülfürdioksit seviyesinin yükseldiğini ve İzlanda'da yaşayan insanlar için nefes almanın tehlikeli hale gelmeye başladığı belirtildi. Özellikle, Vatnajökull yakınlarındaki insanların mutlaka gaz maskeleri takmaları gerektiği duyuruldu.

Geçtiğimiz ay volkanik depremlerle sinyal veren Vatnajökull volkanı geçtiğimiz hafta faaliyete geçmişti.

UEFA KARARINI VERDİ

Milli Takımlar Twitter hesabından yapılan açıklamada, UEFA'nın maçın oynanmasında bir sakınca olmadığı kararına vardığı belirtildi. İşte yapılan o açıklama; "İzlanda ile Türkiye arasında 9 Eylül'de oynanacak karşılaşmayla ilgili İzlanda'da yaşanan volkanik aktivite yakından takip edilmektedir. UEFA ile yapılan görüşme çerçevesinde bugün, saat 17:00 itibariyle maçın oynanmasında bir sakınca bulunmamaktadır. İlgili durum; UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından izlenmektedir."

Hürriyet

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...