Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

"IŞİD Musul'da bozguna uğruyor" iddiası

/ Kaynak: AA
"IŞİD Musul'da bozguna uğruyor" iddiası

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Musul ilinin Başika ilçesinde Peşmerge güçleri karşısında Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının bozguna uğradığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre Peşmerge güçlerinin, dün sabah IŞİD'e yönelik başlattığı kara operasyonu devam ediyor. ABD savaş uçaklarının hava saldırısıyla destek verdiği Peşmerge güçleri, IŞİD'e ağır kayıplar verdi. Şiddetli çatışmaların ardından Musul'un doğusuna düşen Zertike Sıra dağlarının bulunduğu bölgeyi ele geçiren Peşmerge, Başika ilçesinin çevresini de IŞİD militanlarından temizledi.

- "25 IŞİD militanı öldürüldü"

Peşmerge 7. Birlik Komutanı Albay Baram Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "çatışmalarda 25 IŞİD militanının öldürüldüğünü, 4 militanın da teslim olduğunu" belirterek, "Elimizdeki bilgilere göre teröristler bozguna uğruyor ve çekiliyor. Ayrıca kendi cepheleri arasında da bir kopuşun yaşandığını söyleyebilirim. İçecek, yiyecek ve mühimmatları azaldı. Ellerindeki cephaneyle bir süredir savaşıyorlar ancak o da tükeniyor. Geldiğimiz durum itibarıyla teröristler, ya çaresizlikten intihar ediyor ya da bıçaklarla Peşmergeye saldırıyor" dedi.

Peşmerge Başika Cephesi Komutanı Hamit Efendi de Baadli, Kanikevan ve Üsküf köylerini ele geçirdiklerini söyledi. Bozguna uğrayan IŞİD militanlarının, bölgeyi terkedip, kaçtığını aktaran Efendi, "Peşmergeler, bölgenin her tarafına dağılmış durumda. Zertike Sıra dağlarının kontrolü de tamamen nbsp; elimizde. Ancak henüz ilçenin merkezine girmedik" diye konuştu.

Peşmergelerden Hatem Eyüp ise IŞİD militanlarının, cesetlerini ve araçlarını geride bırakarak kaçtığını aktardı. Eyüp, öldürülen militanların kimliklerine baktıklarını, kimisinin Iraklı kimisinin ise başka ülke vatandaşı olduğunu ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...