CHP'ye 'candaş'akını!..

CHP'ye 'candaş'akını!..

GÜNDEM Haberleri

Sağ gazeteciler yandaşlıkla suçlanırken, çok sayıda gazetecinin CHP Parti Meclisi'ne üye olmak için sıraya girmesi dikkat çekti.

Ana muhalefet partisi CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nın ikinci gününde parti organı seçimleri yapıldı. ATO Kongre Salonu'nda gerçekleştirilen seçimde 60 kişilik Parti Meclisi (PM) için 474 aday, 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu için 98 ve Bilim ve Kültür Platformu için 12 olmak üzere toplamda 584 aday çıktı. nbsp;
PM üyeliği için mevcut MYK üyelerinin tamamı aday olurken, milletvekilleri arasından da yarışa katılanlar oldu. Bunlar arasında Ergenekon davasından yargılanan Mustafa Balbay, İstanbul Milletvekili Aykut Eroğdu'nun yanı sıra genel başkan adayı Muharrem İnce'ye destek veren ulusalcı isimlerden Süheyl Batum ve Tanju Özkan da yer aldı. nbsp;
PM adayları arasında Eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, eski Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Alevi-Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız gibi isimler de dikkat çekiciydi.
BERBEROĞLU SÜRPRİZİ
Eski Genel Sekreter Önder Sav'a yakınlığıyla bilinen eski Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay, gazeteci Enis Berberoğlu, yazar Koray Çalışkan, gazeteci Kutlu Esendemir, Eski Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Murat Özçelik ve eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel de yarışa katılanlar arasındaydı. Özçelik, Temizel, Berberoğlu, Okay gibi isimlerin Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alacağı belirtildi.
Kılıçdaroğlu'nun 30 Mart seçimlerinden sonra yaptığı MYK değişikliğinde görevden aldığı eski kurmayları Umut Oran, Adnan Keskin, Bihlun Tamaylıgil yeniden PM üyeliğine aday olmadı. Ulusalcı isimlerden İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler de başvuru yapmadı. nbsp;
Kamuoyu araştırma şirketi SONAR'ın sahibi Hakan Bayrakçı'nın PM adaylığının yanı sıra, kurultay öncesi partiye alınması tepkiyle karşılanan eski Saadet Partili Mehmet Bekaroğlu da Bilim ve Kültür Platformu üyeliğine talip oldu. CHP tüzüğüne göre, 60 kişilik PM'nin 8 üyesi genel başkan tarafından önerilen Bilim ve Kültür Platformu üyelerinden oluşuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...