Bahçeli o kararı eleştirdi: Çankaya'ya başbakan olmaz!

Bahçeli o kararı eleştirdi: Çankaya'ya başbakan olmaz!

Politika Haberleri

"Çankaya Köşkü millî simgedir. Başbakanlığa tahsis edilmesi de değersizleştirme ve manevî mevkiini düşürme hazırlığıdır."

Çankaya Köşkü'nün Başbakanlığa tahsis edilmesini eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Çankaya'nın manevi varlığı Erdoğan'ı rahatsız etmiştir" dedi. Partisinin gelen merkezinde basın toplantısı düzenleyen Bahçeli, "Yeni Türkiye" ifadesine de sert çıktı. "Başbakan Davutoğlu 'yeni Türkiye büyümüş, kalkınmış ve güçlü bir Türkiye'dir.' Biz diyoruz ki yeni Türkiye küçülmüş, sinmiş, silinmiş, sömürülmüş, zayıf bir ülkedir" diyen MHP?lideri, şöyle devam etti:?"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da eski alışkanlıklarından kurtulmaya niyeti yok. Yeni ikamet adresi "sözde AK Saray" olacak. Çankaya'daki Cumhurbaşkanı yerleşkesini Başbakan ve hükümeti kullanacaktır. Küçük bir bağ evinden 91 yıllık birikime uzanan Çankaya Köşkü'nü kullanmamanın kanunen bir yaptırımı yoktur. Kaldı ki müeyyide olsa bile Erdoğan'ın buna uyacağını kimse söyleyemez. Zira geçmişi her şeyin tanığıdır. Anlayamadığımız taraf, Çankaya'nın manevi varlığından Erdoğan'ın niçin rahatsızlık duyduğudur. Çankaya, milli ve tarihi bir simgedir. Başbakanlığa tahsis edilecek olması da değersizleştirme ve manevi mevkiini düşürme hazırlığıdır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...