Davutoglu: 'Komplolara boyun eğmedik'

Davutoglu: 'Komplolara boyun eğmedik'

Politika Haberleri

Hükümetin güven oylamasının ardından ilk ziyaretini memleketi Konya'ya gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu büyük bir coşku ile karşılandı.

13 yılda her yürüyüşte zaferle çıktıklarını belirten Davutoğlu, "2015 seçimlerindeki yürüyüş de büyük bir zaferle sonuçlanacak. Bu yürüyüş esnasında AK Parti'deki görev değişimlerinde ihtilaf bekleyenler hiç beklemesin" dedi.
Omuzlarına bu tarihi sorumluluğun yüklendiğini kaydeden Davutoğlu, "10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi olduktan sonra, bütün komplolara rağmen bir ay içinde neleri başardık. Komplo teorilerini karşılıksız bırakarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yoğun bir istişare sürecinden geçtik. 2015 seçimlerinden sonra da ilk görevimiz, 1982 Anayasası'nı kaldırıp yeni anayasayı getirmek olacak. Onunla birlikte çözüm sürecini inşallah başarıya ulaştıracağız. Hakkari'den Edirne'ye kadar her bir kardeşimiz diğer kardeşiyle etnik kökenin nedir diye sormadan kucaklaşacak" diye konuştu.
Son bir ay içinde kriz ve fitne bekleyenleri hayal kırıklığına uğrattıklarını belirten Başbakan Davutoğlu, "Bize tevdi edilen bu ağır emaneti gelecek nesillere hakkıyla teslim edeceğiz. Bu can bu bedende oldukça her bir zerremizle bu milletin hizmetinde olacağız" dedi. Paralel yapılara da izin vermeyeceklerini belirten Davutoğlu, "2015 sonrasında öylesine bir kalkınma başlatacağız ki, işte o bayram o bayram olacak. İşte yeni Türkiye'nin bayramı o bayram olacak" dedi.
Akşam da iş adamlarıyla yemekte bir araya gelen Davutoğlu, "Eğer bir gün bize tevdi edilen emanet dolayısıyla üzerimizde herhangi bir kibir ve güç belirtisi görür, merhametten, şefkatten, özellikle adaletten ayrıldığımızı hissederseniz hiç çekinmeden bize Hazreti Mevlana'yı hatırlatın" diye konuştu.

AÇILIŞLARLA BAŞLADI
Davutoğlu, yeni terminal binasının yanı sıra Selçuk Üniversitesi'nin tıp uygulama ve araştırma merkezi ile Necmettin Erbakan Üniversitesinin diş hekimliği fakültesi binasının açılışını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...