15 günde bir çözüm zirvesi yapılacak

15 günde bir çözüm zirvesi yapılacak

GÜNDEM Haberleri

Ekim ayına kadar süreci şekillendirmek isteyen 10 kişilik heyet, 15 günde bir buluşarak yol haritası ve eylem planını mercek altına alacak

Yeni hükümet, Başbakan Ahmet Davutoğlu koordinasyonunda yürütülen çözüm sürecinde gaza basıyor. Bakanların ağırlıkta olduğu kurmay heyeti, 15 günde bir buluşarak, hazırlıkları son aşamasına gelen yol haritası ve eylem planının uygulamalarını mercek altında tutacak. Davutoğlu, hafta içinde, yeni hükümetin ilk çözüm zirvesini gerçekleştirmişti. Yeni hükümetteki yapılanmada bizzat koordinasyonu üstlenen Davutoğlu'nun dışında; Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Yalçın Akdoğan, Ali Babacan, Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal bulunuyor.
Bu heyet, 15 günde bir buluşacak. Meclis tatile girmeden önce "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun" çıkarılmıştı. Bu kanun ışığında, gerektiğinde İmralı, Kandil ve Erbil'in de aralarında olduğu yerlerde süreci etkileyebilecek görüşmelerin yapılabilmesi için farklı kurum ve kuruluşlar görevlendirilebiliyor. MİT'in yanı sıra, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM), siyasi parti temsilcileri, akil insanlar rol üstlenecek. Hükümet, son olarak KDGM'yi, İçişleri Bakanlığı'na bağlamıştı. Yapılacak çalışmayla, silahların bırakılmasının ardından eve dönüş sürecinin de sorunsuz gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Davutoğlu ve heyetin önümüzdeki buluşmasında rötuşların da tamamlanarak, ekim ayına kadar sürecin şekillenmesi öngörülüyor.
Oğuzhan Şahin / TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...