'Faiz, borsa ve döviz üçgeninden çıkalım'

'Faiz, borsa ve döviz üçgeninden çıkalım'

Ekonomi Haberleri

62. hükümetten öncelikli beklentilerini 7 madde ile dile getiren Olpak, yeni anayasa ihtiyacının ise önceliklerinin ilk sırasında olduğunu ifade etti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, ekonominin 'faiz-döviz-borsa' üçgeninden çıkarılması gerektiğini söyledi. Olpak, mümkün olursa 2015 seçimleri öncesi, olamıyorsa da seçimlerden sonra hızla yeni anayasa yapılmasının zorunluluk olduğunu ifade etti. Olpak, "Sürekli vurguladığımız ve Anayasa'da yer alan 'kuvvetler ayrılığı' ilkesinin, maalesef kurgusu sebebiyle 'kuvvetler kargaşası' şeklinde uygulanmasından çıkarılması önemlidir" dedi. Nail Olpak şunları söyledi: "İlk isteğimiz Anayasa.?İkincisi adil işleyen hukuk devleti. Üçüncü olarak sadece büyümeyi değil, insan unsurunu da içine alan 'kalkınmış bir Türkiye' hedefi için eğitim alanında artık değişmeyecek bir altyapı ve eğitim reformuna ihtiyacımız var. Dördüncü olarak çözüm sürecinin devam etmesi, atılan adımların kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğine inanıyoruz. Beşinci isteğimiz; bugüne kadar başarıyla sürdürülen makro ekonomik politikaların, daha fazla tabana yayılması ve adil gelir dağılımı. Altıncı talebimiz üretim, istihdam ve reel kesime daha fazla önem veren bir ekonomi yaklaşımıyla hareket edilmesidir. nbsp;Ekonomi faiz-döviz-borsa üçgeninden kurtarılmalı. Yedinci olarak da bürokrasi tıkanıklığını aşabilecek bir Kamu Personel Reformu, hızla gerçekleştirilmelidir."
Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde başlayan MÜSİAD 2. Bölgesel İş Geliştirme toplantısında, Gürcistan ve İran'dan gelen iş adamlarına hitap eden Olpak, "2003 yılında İran, Gürcistan ve Türkiye arasında ticaret hacmi 2 milyar doların altındaydı. Bu rakam son 10 yılda 10 kat artarak 20 milyar dolara yaklaştı. Her üç ülkenin dış ticaret hacmi 550 milyar dolara yakın olduğuna göre, ticaretimiz daha da artmalı" diye konuştu.

İRAN VE GÜRCİSTAN İLE TİCARET ARTIYOR
MÜSİAD'ın Trabzon'da düzenlediği toplantıya Gürcistan ve İran'dan da iş adamları katıldı.?Toplantıda üç ülkenin ticaret hacminin artırılması görüşü paylaşıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...