12 Dev Adam çeyrek final kapısında...

12 Dev Adam çeyrek final kapısında...

SPOR Haberleri

FIBA Dünya Kupası'nda son 16'ya kalan Türkiye, finale giden yolda Avustralya engelini aşmak istiyor. Maç 21.00'de başlayacak, NTV Spor'dan canlı izlenecek.

Basketbolda FIBA Dünya Kupası ikinci tur maçında Türkiye, bugün Avustralya ile karşı karşıya gelecek. İspanya'nın Barcelona şehrinde oynanacak mücadele TSİ 21.00'de başlayacak ve NTV Spor'dan naklen yayınlanacak. Milliler turu geçmesi halinde çeyrek finalde, Yeni Zelanda-Litvanya eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak. Avustralya'nın tehlikeli ve tecrübeli oyunculara sahip olduğunu vurgulayan Başantrenör Ergin Ataman, "Pota altında Jawai ve Anderson gibi çok önemli oyuncuları var. Dış hücumları Joe Ingles üzerine kurulu. Zor bir maç olacak. Biz buraya daha ileriye gitmek için geldik ve dünyanın en iyi 16 takımı arasına kaldık. Önlemlerimizi aldık. Kendi oyunumuzu oynayarak galip gelmek istiyoruz" dedi. nbsp;
Avustralya'dan daha iyi bir takım olduklarını söyleyen A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ise, "Avustralya, Finlandiya tarzında dışarıdan isabetli şutlar kullanan bir takım. Oyuncuları çok tecrübeli. Hepsi Avrupa'nın iyi takımlarında oynuyor. Onların çok iyi oyuncuları var ama biz onlardan daha iyi bir takımız" diye konuştu. İdari Menajer Barbaros Akkaş da, "Avustralya ile tamam ya da devam maçına çıkacağız. Biz onları, onlar da bizi tanıyor. Çeyrek finale çıkan taraf olmak istiyoruz. Bu takım için asıl başarı ilk 4'e kalmaktır" sözlerini kullandı. Milli Takım oyuncularından Ömer Aşık, Sinan Güler ve Cedi Osman da Avustralya karşısında tur atlamak istediklerini ifade etti.
A Milli Takım, Avustralya ile daha önce yaptığı 8 maçta 2 galibiyet, 6 yenilgi aldı. Türkiye, 8 maçta 573 sayı attı, potasında 604 sayı gördü. Avustralya ile bir kez resmi maçta karşılaşan milliler, 2006 Dünya Şampiyonası'nda rakibini 76-68 mağlup etmişti.

KİMSEDEN KORKMUYORUZ
A Milli Takım'ın tecrübeli isimlerinden Kerem Gönlüm, Avustralya'yı yeneceklerini söyledi. Grup maçlarında zaman zaman zorlandıklarını dile getiren Kerem Gönlüm, "Sadece fizik olarak değil kafa olarak da yıpranmıştık. 2 gün dinlenme çok iyi oldu. Kimseden korkmuyoruz. Birlikte oynadığımız zaman neler yapabileceğimizi gösterdik" dedi.

GÜNÜN PROGRAMI
Dünya Kupası'nda bugün Türkiye-Avustralya maçının yanı sıra 3 karşılaşma daha oynanacak. Madrid ve Barcelona'daki karşılaşmaların programı şöyle: 17.00 Yeni Zelanda-Litvanya, 19.00 Sırbistan-Yunanistan, 23.00 Brezilya-Arjantin.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...