Adana'dan zirveye

Adana'dan zirveye

SPOR Haberleri

3 yıl önce Adana'dan İstanbul'a taşınmak zorunda kalan milli tenisçi, "Kupa henüz bitmedi. Önümüzde bir maç daha var. Hedefimiz şampiyonluk" dedi.

Tenise henüz 6 yaşındayken Adana'da başlayan İpek Soylu, ABD Açık'ta genç çift bayanlarda İsviçreli partneri Jil Belen Teichmann ile birlikte Türkiye'ye ilk Grand Slam şampiyonluğunu getirme yolunda ilerliyor. Çocukluk yıllarını Adana'nın yaz sıcağında tenis kortlarında geçiren genç sporcu, bundan 3 yıl önce ailesiyle birlikte İstanbul'a taşındı. "Tenis için fedakârlık yapmak gerekti" diyen İpek, "Babam işi gereği Adana'da kaldı. Ben, annem ve kardeşim İstanbul'a geldik. Eğitimime İstanbul'da devam ediyorum. Babam arada sırada gidip geliyor. Teniste iyi bir kariyer edinebilmek için bazen böyle fedakârlıklar gerekiyor" diye konuştu. Bugün oynayacağı final maçına da değinen milli sporcu, "Son maçımızda da elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Annemin burada olması, benim için ayrı bir destek ve mutluluk. Bu yolun başından beri beni destekledikleri için aileme teşekkür ediyorum" dedi. Anne Serpil Soylu da "Finale kalması beni çok heyecanlandırdı, gururlandırdı. Finalde de güzel bir maç çıkaracaklarına inanıyorum" dedi. İpek Soylu-Jil Belen Teichmann ikilisi, bugün Belarus tenisçi Vera Lapko-Slovak Tereza Mihalikova çiftiyle karşılaşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...