Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milli Takımın İzlanda maçı tehlikede

Milli Takımın İzlanda maçı tehlikede

SPOR Haberleri

İzlanda'da 20 gündür yanardağ patlaması var. Ülkede 5 şiddetinde depremler yaşanırken, sülfürdioksit seviyesinin yükselmesi sebebiyle nefes almak güçleşti.

A Milli Futbol Takımı, salı günü Euro 2016 elemelerine İzlanda ile start verecek. İzlanda'nın başkenti Reykjavik'te oynanacak karşılaşma öncesi ada ülkesinden adeta ürkütücü haberler geliyor. Holuhraun'da bulunan Bardarbunga Yanardağı'nın 16 Ağustos'tan beri devam eden volkanik hareketleri, adada depremlere neden oluyor. O tarihten bu yana İzlanda'da 190'ın üzerinde ve 5 şiddetinden yüksek deprem meydana geldi. nbsp;
"Maskesiz nefes almayın!"
Yanardağın hareketleri de günden güne artarken, lavlarının 3 kilometrelik bir çapta yayıldığı belirtildi. Saniyede 300 ile 500 metreküp arası lav fışkırırken, şu ana kadar oluşan lavların 16 ile 25 milyon metreküp arasında olduğu ifade edildi. İzlanda'da yapılan gaz ölçümlerinde sülfürdioksit seviyesinin yükseldiği ve insanlar için nefes almanın tehlikeli hale gelmeye başladığı bildirildi. Özellikle, yanardağ bölgesinin yakınlarındaki insanların mutlaka gaz maskeleri takmaları gerektiği duyuruldu.
UEFA:?Şimdilik oynanabilir
Karşılaşmanın oynanacağı Reykjavik şehri ile yanardağın bulunduğu bölgenin arasında 250 kilometrelik mesafe olduğu, UEFA'nın dün itibariyle maçın oynanmasıyla ilgili bir sakınca olmadığı görüşünde olduğu belirtildi. İzlandalı yetkililerden bu konuda rapor isteyen UEFA'nın, erteleme kararı alması durumunda bu karşılaşmayı mart ayında oynatacağı ileri sürülüyor.
Milli Takımlar twitter hesabından yapılan açıklamada, "9 Eylül'deki maçla ilgili UEFA?ile yapılan görüşmelerde saat 17:00 itibariyle karşılaşmanın oynanmasında bir sakınca bulunmamaktadır. İlgili durum; UEFA?ve TFF tarafından izlenmektedir" denildi.
MAÇI BEBEK YÖNETECEK
A Milli Takım dün çift idmanla İzlanda'ya bilenmeyi sürdürdü. Akşam idmanında takım nihayet tam kadroydu. Fatih hoca talebelerine taktik idman yaptırdı. Çalışmayı sık sık kesip ikazlarda bulundu. Millilerde konsantrasyon ve hırsın üst düzeyde olması dikkat çekiciydi. Bu arada UEFA maçı Hırvat hakem Ivan Bebek'in yöneteceğini açıkladı. nbsp;



İZLANDA'YI SEVİYOR
İlkler hep Terim'le!
Tarihte İzlanda ile 7 maç oynayan A Milli Takım, rakibine karşı 4 mağlubiyet, 2 beraberlik ve sadece 1 galibiyet elde etti. İzlanda'ya karşı oynadığımız ilk milli maç İzmir Atatürk Stadı'ndaydı. 3-1 yenildiğimiz maçta İzlanda'ya karşı tarihteki ilk golümüzü Fatih Terim kaydetti. İzlanda'ya karşı aldığımız tek galibiyet ise Euro 96 grup elemelerinde oldu. Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan ve 5-0 kazandığımız maçta Milli Takım'ın başında Fatih Terim yer alıyordu.

HAKAN SEVİNDİRDİ
A Milli Takım'da moraller Hakan Çalhanoğlu'ndan gelen haberle daha da düzeldi. Tamamen iyileşen gurbetçi yıldız, dün akşamki antrenmanda ilk kez takımla birlikte çalıştı. Okçuluk müsabakaları sebebiyle ay-yıldızlılar dün sabah çalışmasını yaklaşık 50 km uzaklıkta Newburgh kasabasındaki bir sahada gerçekleştirdi.

İSMAİL KÖYBAŞI: Öz güvenimiz tam
İsmail Köybaşı, Danimarka karşısında aldıkları 2-1'lik galibiyetin, İzlanda maçı öncesi takımda öz güven oluşturduğunu söyledi. Her sene turnuvalara katılan bir takım olmayı hedeflediklerini dile getiren Köybaşı, ay-yıldızlı formayı tekrar giymekten dolayı çok mutlu olduğunu ve Fatih Terim'le çalışmaktan gurur duyduğunu söyledi.


TARIK ÇAMDAL: 2016'da olacağız
Tarık Çamdal, Dünya Kupası'na gidemedikleri için çok üzüldüklerini belirterek, "2016 Avrupa Şampiyonası'na mutlaka katılacağız. Bunun için çok çalışıyoruz. İyi bir takımız ve iyi bir hocamız var. Kendimize çok güveniyoruz" dedi. Tarık, her iki bek pozisyonunda da kendini emin ve rahat hissettiğini sözlerine ekledi.


Heyecan başlıyor
Fransa'da yapılacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri başlıyor. 2016 için 53 ülke, 9 grupta mücadele edecek. Günün programı şöyle: 19.00 Danimarka-Ermenistan, Gürcistan-İrlanda Cumhuriyeti, 19.00 Macaristan-Kuzey İrlanda, 21.45 Faroe Adaları-Finlandiya, Yunanistan-Romanya, Almanya-İskoçya,Cebelitarık-Polonya, Portekiz-Arnavutluk. nbsp;




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...