Yönetmene otomobil şoku!

/ Kaynak: DHA
Yönetmene otomobil şoku!

YAŞAM Haberleri  / DHA

FİLM yapımcısı ve yönetmeni Feridun Kete'nin 7 yıl önce satın aldığı otomobil yüzünden yaşamı kabusa döndü.

Otomobil, Kete'nin bilgisi dışında hiçbir evrak olmadan başkasına satılıp, kamyonet olarak tescillendi ve alan kişinin borçları nedeniyle üzerine 10 ayrı haciz konuldu. 1.5 yılda yaklaşık 30 bin kilometre yol kat edip hacizlerden 8'ini ve yakalama kararını kaldırtan Kete, muhataplarına ulaşamadığı için kalan diğer iki haciz nedeniyle otomobilini rahat kullanamadığını ve satamadığını belirterek yetkililerden yardım istedi. Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'ndeki villasında eşi Mualla Kete ile yaşayan film yapımcısı ve yönetmeni 70 yaşındaki Feridun Kete, 2007 yılında 26 bin euro'ya nbsp; 2002 model Mercedes marka bir otomobil satın aldı. Kete, 34 R 1726 plakalı otomobilinin vergilerini de her yıl düzenli olarak ödedi. nbsp;


SİGORTAYI YENİLEMEYE GİTTİ ŞOK OLDU
2013 yılı Mart ayında otomobilinin sigortasını yenilemek için sigorta şirketine giden Kete, duydukları karşısında şok oldu. Sigorta şirketi yetkilileri, otomobilinin kayıtlarda kamyonet olarak göründüğünü ve üzerinde İstanbul ve Kastamonu'nun farklı icra dairelerinden 10 ayrı haciz ve bir yakalama kararı olduğunu belirtip, sigorta yapamayacaklarını söyledi. 6 yıldır kullandığı otomobilinin kayıtlarda kamyonet olarak görünmesine şaşıran Kete, soluğu tescil işlemlerini yaptırdığı İstanbul Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiriliği'nde aldı. burada otomobilinin kendi bilgisi dışında, herhangi bir vekalet ve belge olmadan, bir polis memuru tarafından E.D.'ye satıldığını ve kayıtlarda Wolkswagen kamyonet olarak geçtiğini, yeni sahibinin İstanbul ve Kastamonu'daki bankalara olan kredi borçlarını ödememesi nedeniyle de haciz ve yakalama kararı olduğunu öğrennen Kete'nin şaşkınlığı daha da arttı. İstanbul- Bodrum-Kastamonu arasında 1 yılda toplam 30 bin kilometre yol kateden Kete, alacaklıları ve avukatlarını bulup, durumu anlatarak 8 haciz ve 1 yakalama kararını kaldırttı. Ancak, Kete, E.D. ve E.D.'nin borçlu olduğu diğer iki kişiye ulaşamadığı için, iki icra dairesindeki haczi kaldırtamadı.


Otomobilini satmak istediğini, ancak üzerindeki hacizler nedeniyle bunu yapamadığını belirten Kete şunları anlattı:
"Üstelik ben ve eşim bu yaşta kendi otomobilimizi kaçak olarak kullanıyoruz. Yani yolda polis durdursa otomobili altımızdan alabilir. Otomobilimin usulsüz satıldığını ve bana ait olduğunu trafik tescil bürosundan aldığım yazı ile kanıtladım ancak iki icra dairesi 'Biz bunu tanımayız' diyor. Otomobilimi usulsüz şekilde satış yapan polis hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Çünkü, burada görevli memurun iyi niyeti suistimali var. Bu nasıl bir iştir ki otomobilin dosyasında satış için hiçbir evrak olmadığı gibi kamyonet olmuş. Tüm şikayetlerime rağmen Bakırköy Kaymakamlığı, 'Bir yanlışlık var' diyerek, bu polis memuru hakkında soruşturma izni vermedi. Yarım asır film çektim ben ama böyle bir film görmedim. Vatandaş olarak mağdur edildiğim için devletin benden özür dilemesi gerekirken, neredeyse 1.5 yıldır hiçbir kusurum olmadığı halde kapı kapı, il il süründürülüyorum. Şaşkınım, çaresizim. Bunu düzeltecek bir bir devlet yetkilisi çıkmaz mı?" nbsp;


Feridun Kete Yalnızlar, Aşkın İki Yakası, Hedef, Güzel Alsın Canımı, Kız Sen İstanbul'un Neresindensin, Yalnız Adam, Çılgın Milyoner, Halkalı Şeker, Dişi Akrep ve Cezanı Çekeceksin gibi 1970'li yıllarda çektiği filmlerle Yeşilçam'a damgasını vurmuştu.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...